خلاصه مسترکلاس اکوسیستم پایداری و گزارشدهی مسئولیت اجتماعی- دوره اول
موسسه ندای توسعه در راستای برنامههای توسعه دانش و آگاهی در حوزه مسئولیت اجتماعی و فعالیتهای پایدار شرکتی به طراحی دورههای پایداری پلاس پرداخته است. این دورهها شامل چهار مسترکلاس است که اولین آنها با عنوان اکوسیستم پایداری و گزارش دهی مسئولیت اجتماعی در دوم و سوم شهریورماه 1402 با حضور شرکت کنندگان فعال و علاقمند به حوزه مسئولیت اجتماعی شرکتی برگزار شد.
اهمیت مسترکلاس اکوسیستم پایداری و گزارشدهی مسئولیت اجتماعی
مسئولیت و حاکمیت پایدار اجتماعی، اقتصادی شرکتی در پی آن است که با طراحی و عملیاتی سازی شیوه و مدلی از کسب و کار، سازمانها و بنگاههای اقتصادی را قادر سازد تا از آثار منفی خود در محیط زیست، اقتصاد و اجتماع بکاهند و به نقش آفرینی مثبت در مسیر توسعه پایدار بپردازند. ایفا و پیادهسازی این مدل کسب و کار، یک بازی دوسر برد هم برای جامعه و هم برای شرکتها، بنگاههای اقتصادی و سازمانها است.
امروزه، این مسئولیت و حاکمیت پایدار شرکتی و سازمانی بخشی جدایی ناپذیر از تصویر برند، شهرت و اعتبار هر سازمان و بنگاه اقتصادی است. تردیدی نیست که محصولات و خدماتی که پایدارتر و مسئولانهتر هستند جایگاه مستحکمتری در دنیای تجارت (و البته بیرون از آن) دارند و ریسک و خطرات کمتری نیز برای صاحبان کسب و کار میآفرینند.
دورههای پایداری پلاس به منظور انتقال و تبادل مهارت و دانش لازم در حوزه مسئولیت و حاکمیت پایدار اجتماعی، اقتصادی شرکتی/سازمانی طراحی شدهاند. با توجه به اینکه پایداری شرکتی و سازمانی، توسعه پایدار و مسئولیت اجتماعی شرکتی/سازمانی امروزه مفاهیمی هستند که در کنار یکدیگر و به سرعت در حال تغییر فضای کسب و کار هستند، شرکت در این دورهها میتواند فعالان و شاغلان حوزه کسب و کار را با الزامات این فضای جدید آشنا کرده و مهارت لازم برای تطبیق و تعالی کسب و کار را به آنها ارائه دهد.
مطالعه بیشتر: بهترین دورهها و گواهینامههای حرفهای ESG برای متخصصان
برگزار کنندگان مسترکلاس
مسترکلاس اکوسیستم پایداری و گزارش دهی مسئولیت اجتماعی- دوره اول توسط خانمها؛ دکتر ندا کردونی و سمیه رضوی از اعضای کمیسیون تدوین استاندارد ملی مسئولیت اجتماعی و خیر همگانی ISO 26000، طراحی و اجرا شده است.
دکتر ندا کردونی
اولین و تنها متخصص حرفهای پایداری گواهی شده از سوی سازمان جهانی گزارش دهی در ایران (GRI certified sustainability professional).
سمیه رضوی
کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی و مشاور سیستمها و استانداردهای مدیریتی.
سخنرانان مسترکلاس (به ترتیب حضور در دوره)
حامده اخوان
معاون حقوقی شرکت گروه تجارت الکترونیک دیجی کالا.
سارا مهربانی
مشاور و مدرس حاکمیت(راهبری) شرکتی، رئیس کمیته حاکمیت شرکتی اتاق بازرگانی ایران، رئیس کمیسیون حاکمیت شرکتی فدراسیون مدیریت و مشاوران کسب و کار ایران.
محمدرضا کشاورزی
مدیر مسئولیت اجتماعی دیوار.
امین سرتیپی
مدیر ارشد پایداری و تعامل با ذینفعان ایرانسل.
شرکت کنندگان مسترکلاس
شرکت کنندگان این مسترکلاس شامل افراد فعال یا علاقمند به حوزه مسئولیت اجتماعی و پایداری بودند که هرکدام با تبادل تجارب و دانستههای خود، فضایی مشارکتی بهوجود آوردند. از جمله شرکتها / سازمانهایی که در این مسترکلاس شرکت نمودند میتوان به اسنپ، هاکوپیان، ایران خودرو، خشکبار مرجان سفید تهران، سن ایچ و مدیریت رویداد نوین اشاره کرد.
مطالعه بیشتر: بهترین دانشگاهها برای ادامه تحصیل و کارشناسی ارشد توسعه پایدار
زمان بندی مسترکلاس اکوسیستم پایداری و گزارشدهی مسئولیت اجتماعی- دوره اول
سخنران: خانم سمیه رضوی
خانم سمیه رضوی مفاهیم بنیادین مسئولیت اجتماعی شرکتی/سازمانی از جمله چرایی، چیستی مسئولیت اجتماعی شرکتی و توسعه پایدار را بررسی و همچنین تجارب شرکتها و سازمانهای ایرانی در این حوزه را مرور کردند. خانم کردونی با پاسخگویی به سوالات شرکت کنندگان و تکمیل مباحث، در کنار ایشان حضور داشتند. شرکت کنندگان در زمان استراحت نیز به تعامل و انتقال دانش و تجارب خود خصوصا در زمینه حرفهایشان پرداختند.
سخنران: خانم ندا کردونی
خانم ندا کردونی به موضوع بازیگران اکوسیستم پایداری پرداختند. ایشان در ارائه خود به مباحث آشنایی با مفاهیم مشابه اما متفاوت در اکوسیستم پایداری، شناخت اکوسیستم بین المللی/ منطقهای و ملی پایداری و مسئولیت اجتماعی، استانداردها و چارچوبهای بین المللی و منطقهای گزارش دهی پایداری، دستاوردها و آسیبهای گزارشگری پایداری برای بنگاههای اقتصادی، مروری بر تجارب بین المللی بنگاههای اقتصادی در مسیر گزارشگری پایداری، اشاره داشتند. خانم سمیه رضوی نیز با طرح پرسش، شرکت کنندگان را به صورت عملی با موضوعات تئوری مطرح شده، به چالش کشاندند.
در انتها با پرسش گری خانم سمیه رضوی، هر کدام از شرکت کنندگان به نمایندگی از شرکت/سازمان خود، نمونه اقداماتی را که سازمانشان در جهت مسئولیت اجتماعی شرکتی انجام دادهاند، توضیح دادند.
سخنران: خانم ندا کردونی
بخش ابتدایی روز دوم به موضوع آشنایی با اصول راهنمای مسئولیت اجتماعی و خیر همگانی و استاندارد GRI2021 پرداخته شد. در این بخش خانم ندا کردونی موضوعات؛ اهداف و اصول راهنمای مسئولیت اجتماعی و خیر همگانی، راهکار و مدلهای نهادینهسازی اصول راهنمای مسئولیت اجتماعی و خیر همگانی، جایگاه استاندارد GRI در اکوسیستم پایداری، ساختار و بایستههای پیادهسازی GRI 2021 را در ارائه خود پوشش دادند.
سخنرانان: خانم حامده اخوان، خانم سارا مهربانی، آقای محمدرضا کشاورزی، آقای امین سرتیپی
خانم حامده اخوان، معاون حقوقی شرکت گروه تجارت الکترونیک دیجی کالا درباره “راهبری (حاکمیت) شرکتی: چیستی و چرایی” صحبت کردند.
خانم سارا مهربانی، مشاور و مدرس حاکمیت (راهبری) شرکتی، رئیس کمیته حاکمیت شرکتی اتاق بازرگانی ایران، رئیس کمیسیون حاکمیت شرکتی فدراسیون مدیریت و مشاوران کسب و کار ایران، موضوع هیئت مدیره پایدار، راهبری (حاکمیت) شرکتی پایدار را پوشش دادند.
آقای محمدرضا کشاورزی، مدیر مسئولیت اجتماعی دیوار به موضوع استراتژیهای مسئولانه و پایدار و نحوه ادغام استراتژی در کسب و کار پرداختند.
آقای امین سرتیپی، مدیر ارشد پایداری و تعامل با ذینفعان ایرانسل از واقعیتهای گزارشگری پایداری در کسب و کارهای ایرانی سخن گفتند.
دستاوردهای مسترکلاس اکوسیستم پایداری و گزارشدهی مسئولیت اجتماعی- دوره اول
مطالعه بیشتر: آغاز ثبت نام مسترکلاس آشنایی با ESG و گزارشدهی پایداری- دوره دوم
مفتخریم که با تعامل شرکت کنندگان با کارشناسان و فعالان این حوزه، انتقال تجارب و دانش بینالمللی و داخلی سخنرانان، بخشی از عناوین و جوانب مختلف پایداری و مسئولیت اجتماعی به صورت عملی و اجرایی برای شرکتکنندگان شرح داده شد.
امید است تا با تکمیل مجموعه مسترکلاسهای اکوسیستم پایداری و گزارش دهی مسئولیت اجتماعی، ابزار و دانش لازم برای پیادهسازی استراتژیهای پایداری در اختیار شرکت کنندگان قرار گیرد تا قادر شوند:
☆ ریسکها و فرصتهای سازمان و شرکت خود را در ارتباط با پایداری شناسایی کنند.
☆ مطابق با قواعد، استانداردها، چارچوبها و مدلهای کارآمد در حیطه فعالیت و صنعت خود اقدام کنند.
☆ به شکل موثرتری نسبت به گذشته به مدیریت ذینفعان، مدیریت ریسک، راهبری عملیاتی و ارتقای فرهنگ سازمانی خود بپردازند.
☆ در یک فرآیند ارتباطی مؤثر، وضعیت پایداری کسب وکار خود را با ذینفعانشان در میان بگذارند.
☆ فرصتهای جدید مالی برای خود خلق کنند، بازارهای نوینی برای محصول و کالای خود خلق کنند و در جذب سرمایهگذار موفق حاضر شوند.
☆ در جذب و ماندگاری نیروی انسانی شایسته در سازمان خود به دستاوردهای بهتری نائل شوند.
ادامه مسترکلاسهای اکوسیستم پایداری و گزارشدهی مسئولیت اجتماعی ندای توسعه
مسترکلاسهای اکوسیستم پایداری و گزارشدهی مسئولیت اجتماعی ندای توسعه شامل چهار مسترکلاس است که اولین دوره آنها با عنوان اکوسیستم پایداری و گزارش دهی مسئولیت اجتماعی در شهریورماه 1402 برگزار شد. زمان برگزاری، سخنرانان و عناوین دوره دوم این مجموعه مسترکلاس از طریق شبکه اجتماعی ندای توسعه و وبسایت مجموعه اطلاع رسانی خواهد شد. با دنبال کردن شبکه اجتماعی ندای توسعه در جریان آخرین اخبار و اقدامات انجام شده باشید.