مهمترین دلایلی که چرا پایداری دیجیتال برای همه مشاغل مهم است
فناوری تأثیرات زیست محیطی بسیار زیادی دارد. از استخراج مواد معدنی کمیاب گرفته تا ساخت و بازیافت تجهیزات الکترونیکی، فناوری یکی از آلایندهترین صنایع جهان است. به همین دلیل مهم است که کسب و کارها شیوههای پایدار را در فعالیتهای فناوری و دیجیتال خود اتخاذ کنند.
پایداری دیجیتال چیست و چرا برای کسب و کار مهم است؟
پایداری دیجیتالی روش مدیریت منابع به گونهای است که امکان دوام و رشد طولانی مدت را فراهم کند و در عین حال اثرات منفی بر محیط زیست را به حداقل برساند. این یک نکته مهم برای همه مشاغل در هر اندازه است، زیرا میتواند به کاهش هزینهها، بهبود کارایی و محافظت از محیط زیست کمک کند. هر شرکتی که از فناوریهای دیجیتال برای ایجاد، ارائه و پشتیبانی از محصولات یا خدمات استفاده میکند، مسئول پایداری دیجیتال خود است. اصطلاح «پایداری دیجیتال» نسبتاً جدید است، اما این مفهوم مدتی است که وجود دارد.
توسعه پایدار به معنی برآوردن نیازهای نسل حاضر بدون به خطر انداختن توانایی نسلهای آینده برای برآوردن نیازهای خود است. همین تعریف در مورد پایداری دیجیتال نیز صادق است. از آنجایی که کسب و کارها به طور فزایندهای بر فناوری تکیه میکنند، مهم است که تأثیر بلندمدت اقدامات خود را در نظر بگیرند. باید به دنبال راههایی برای استفاده از فناوری باشیم که به محیط زیست آسیب نرساند یا منابع طبیعی را تحلیل نبرد. همچنین باید به تأثیرات اجتماعی و اقتصادی استفاده از فناوری نیز توجه داشته باشیم. خوشبختانه راههای زیادی برای تحقق پایداری دیجیتال وجود دارد. در ادامه به هفت دلیل اهمیت پایداری دیجیتال برای کسب و کارها میپردازیم.
کاهش هزینهها
اتخاذ شیوههای پایدار به کسب و کارها در کاهش هزینه ها کمک کند. به عنوان مثال، استفاده از تجهیزات کم مصرف، قبض انرژی را کاهش دهد و بازیافت مواد، نیاز به خرید مواد خام جدید را کاهش دهد.
پایداری دیجیتال همچنین باعث صرفه جویی در هزینههای کسب و کار میشود. به عنوان مثال، استفاده از روشنایی کم مصرف و انرژی خورشیدی میتواند به کاهش قبوض آب و برق کمک کند و سرمایه گذاری در زیرساخت سبز فناوری اطلاعات میتواند در هزینههای مرتبط با سرمایش و تهویه صرفهجویی کند. علاوه بر این، شیوههای پایدار میتواند به کسب و کارها در کاهش ضایعات کمک کند.
مطالعه بیشتر: ۶ اقدام که کسب و کارها برای استفاده از اهداف توسعه پایدار باید انجام دهند
بهبود کارایی
شیوه های پایدار همچنین می تواند کارایی کسب و کار را بهبود بخشد. به عنوان مثال، استفاده از انرژی خورشیدی میتواند نیاز به انرژی از شبکه را کاهش دهد و استفاده از مواد بازیافتی می تواند ضایعات را کاهش دهد. هنگامی که کارکنان میبینند که شرکت آنها به پایداری متعهد است، می تواند روحیه و انگیزه خود را بهبود بخشد. مطالعه Deloitte نشان داد که 78٪ از افراد هزاره برای کار در یک شرکت پایدار، حاضرند درآمد خود را کاهش دهند.
حفاظت از محیط زیست
پایداری دیجیتال برای مشاغل مهم است زیرا به حفاظت از محیط زیست کمک میکند. به عنوان مثال، استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر میتواند به کاهش انتشار گازهای گلخانهای کمک کند و بازیافت وسایل الکترونیکی میتواند به کاهش زبالههای الکترونیکی کمک کند.
ایجاد وفاداری به برند
مشتریان نسبت به اثرات زیست محیطی محصولاتی که خریداری میکنند آگاه تر شدهاند. در نتیجه، کسبوکارهایی که شیوههای پایدار را اتخاذ میکنند، میتوانند وفاداری به برند را در میان مصرفکنندگان آگاه به محیط زیست ایجاد کنند.
پایداری همچنین می تواند به کسب و کارها کمک کند تا شهرت شرکت خود را بهبود بخشند. در واقع، طبق مطالعهای که توسط Cone Communications انجام شد، 89 درصد از مصرفکنندگان گفتند که به شرکتی که از مسائل اجتماعی یا زیستمحیطی حمایت میکند، وفادارتر خواهند بود.
جذب و حفظ استعدادهای برتر
بهترین و باهوشترین کارمندان میخواهند برای شرکتهایی کار کنند که تأثیر مثبتی بر جهان دارند. پایداری یکی از راههای جذب و حفظ استعدادهای برتر است.
رعایت مقررات
بسیاری از حوزههای قضایی، قوانین و مقرراتی دارند که کسب و کارها را ملزم به اتخاذ شیوههای پایدار میکند. به عنوان مثال، اتحادیه اروپا استراتژی بازار واحد دیجیتال را به تصویب رسانده است که شامل تعدادی ابتکارات پایداری است.
ایجاد مزیت رقابتی
پایداری به کسب و کارها مزیت رقابتی در بازار میدهد. برای مثال، شیوههای پایدار میتوانند به کسبوکارها در صرفهجویی در پول، جذب استعدادهای برتر و ایجاد وفاداری به برند کمک کنند. هر شرکتی که از فناوریهای دیجیتال برای ایجاد، ارائه و پشتیبانی از محصولات یا خدمات استفاده می کند، مسئول پایداری دیجیتال خود است. همانطور که پایداری برای مصرف کنندگان اهمیت بیشتری پیدا میکند، فرصتهای تجاری جدیدی نیز ایجاد میکند. برای مثال، کسبوکارها در حال حاضر محصولات و خدمات پایدار مانند طرحهای انرژی سبز و مواد بازیافتی را ارائه میکنند.
برندهای پیشرو در پایداری دیجیتال چه کسانی هستند؟
برخی از برندهای پیشرو امروزه در پایداری دیجیتال عبارتند از:
• اپل: تمام عملیات آن با انرژی کاملاً تجدیدپذیر اجرا می شود و محصولات و بسته بندی آن طوری طراحی شدهاند که کمترین تأثیر زیست محیطی را داشته باشند.
• اچ پی: دو سال قبل به هدف خود مبنی بر 100% جنگل زدایی با کاغذهای برند HP رسید و محتوای بازیافتی پلاستیک را در چاپگرهای خود افزایش داد.
• مایکروسافت: در سال 2012 به بی طرفی کربن دست یافت و قصد دارد تا سال 2030 کربن منفی باشد. همچنین یک صندوق نوآوری آب و هوایی 1 میلیارد دلاری برای تسریع توسعه فناوریهای پاک راهاندازی کرد.
• زیمنس: این شرکت از نظر شاخص پایداری داو جونز (DJSI) به عنوان پایدارترین شرکت در صنعت خود رتبهبندی شده است و متعهد است تا سال 2030 نسبت به آب و هوا خنثی شود.
اینها تنها نمونه هایی از برندهایی هستند که در ابتکارات پایداری مانند بازیافت، کارایی، کاهش انتشار و نوآوری سرمایه گذاری میکنند. بسیاری از برندهای دیگر هستند که برای پایدارتر و مسئولیت پذیرتر شدن دیجیتالی گام برمیدارند.
امروزه پایداری دیجیتال یک موضوع داغ در دنیای تجارت است. کسب و کارها برای کاهش اثرات زیست محیطی و مسئولیت پذیری اجتماعی بیشتر تحت فشار هستند. پایداری دیجیتال میتواند به کسبوکارها در مواجهه با این چالشها و ایجاد مزیت رقابتی در این فرآیند کمک کند.
مطالعه بیشتر: مسئولیت اجتماعی برند غذاهای آماده کمپبل و عملکرد این کمپانی در سال ۲۰۲۲