اعتماد، فناوری و تحول: اولویت‌ سرمایه‌گذاران؛ نظرسنجی PwC در سال 2023
اولویت بندی سرمایه گذاران، نظرسنجی pwc در سال 2023 -ندای توسعه
زمان مطالعه: 5 دقیقه

اعتماد، فناوری و تحول: اولویت‌‌بندی سرمایه‌گذاران؛ نظرسنجی PwC در سال 2023

سرمایه گذاران به دنبال درک چگونگی مدیریت بحران شرکت‌ها، انعطاف‌پذیری و محافظت از ارزش‌ بلندمدت خود در دنیای پرچالش امروزی هستند و به طور خاص از دو حوزه فناوری نوظهور و پایداری برای ارزیابی شرکت‌ها در راستای تحول کسب و کار و یا تسلیم در برابر رقبا استفاده می‌کنند. این موارد از جمله یافته‌های نظر سنجی جهانی سرمایه‌گذاران PwC در سال 2023 است.

در این نظر سنجی در سومین سال متوالی از 345 سرمایه‌گذار و تحلیل‌گر در مناطق جغرافیایی، طبقات دارایی و رویکردهای سرمایه‌گذاری گوناگون استفاده شده است. از طریق نظرسنجی و مصاحبه‌ها با متخصصان سرمایه‌گذاری، بررسی شده که چگونه سرمایه‌گذاران تهدیدها و فرصت‌ها را ارزیابی می‌کنند، سرمایه را تخصیص می‌دهند و تعیین می‌کنند اولویت‌ مهم برای تصمیم‌گیری چیست. براساس یافته‌های این نظرسنجی 3 اولویت اصلی برای شرکت‌ها جهت اقدام در راستای نیاز و اولویت‌بندی سرمایه‌گذاران معرفی خواهد شد. 

در مصاحبه‌های خود بارها شنیدیم که سرمایه‌گذاران خواستار اطلاعات واضح‌تر، منسجم‌تر و قابل مقایسه‌تری در مورد مسائل اساسی پیش روی شرکت‌ها هستند. همچنین می‌خواهند درک بهتری از نحوه نزدیک شدن شرکت‌ها به مبادلات بالقوه بین بحران‌های کوتاه مدت و تحول بلند مدت کسب و کار داشته باشند. پرداختن به این چالش به نفع شرکت‌ها نیز خواهد بود، زیرا هیئت‌مدیره و تیم‌های مدیریتی به دنبال تعامل بهتر با ذ‌‌ی‌نفعان خود هستند و اطمینان حاصل می‌کنند که ریسک‌ها و فرصت‌های متریالیتی عمیقاً در حاکمیت و استراتژی گنجانده شده‌اند و به طور شفاف گزارش می‌شوند.
PwC
نظر سنجی سال 2023

برخی یافته‌های کلیدی

کاهش نگرانی‌های اقتصادی

نگرانی سرمایه‌گذاران در مورد نوسانات اقتصاد کلان و تورم نسبت به سال گذشته کاهش یافته است هرچند که این ریسک‌ها نسبت به سایر ریسک‌ها قابل توجه هستند. تمرکز بر قرار گرفتن در معرض تغییرات آب و هوایی و مسائل اجتماعی در مقایسه با سال گذشته افزایش یافته است که نشان دهنده تغییر تمرکز برای سرمایه گذاران است.

تمرکز بر فناوری

هوش مصنوعی (AI) و فناوری‌های نوظهور حوزه‌های مورد علاقه سرمایه‌گذاران اصلی هستند. 61%  از سرمایه گذاران گفتند که پذیرش شتابان هوش مصنوعی با وجود نگرانی در مورد ریسک‌های آن بسیار مهم است. تغییر تکنولوژیک به عنوان محتمل‌ترین عامل برای تأثیرگذاری بر نحوه خلق ارزش شرکت‌ها طی سه سال آینده شناسایی شده است و سرمایه گذاران علاقه‌مندند بدانند که چگونه فناوری‌های جدید به منظور پشتیبانی از تحلیل سرمایه گذاری مورد استفاده قرار می‌گیرند.

مطالعه بیشتر: ۱۰ ساختمان برتر پایدار بزرگترین شرکت‌های جهان

اهمیت پایداری

سه چهارم پاسخ دهندگان گفتند که نحوه مدیریت ریسک‌ها و فرصت‌های پایداری، عامل مهمی در تصمیم گیری سرمایه گذاری آن‌ها است. داده‌های این نظرسنجی همچنین نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران اطلاعاتی از جمله هزینه انجام تعهدات پایداری و یک نقشه راه روشن برای دستیابی به آن‌ها، همراه با تصویری از تاثیرات آن برای صورت‌های مالی می‌خواهند. فراتر از آن، سرمایه گذاران جزئیاتی در مورد تأثیر اقدامات شرکت بر محیط زیست و جامعه نیز می‌خواهند.

کمبود اعتماد

سرمایه گذاران برای تصمیم گیری در مورد سرمایه گذاری به اطلاعات منابع مختلفی از جمله شرکت‌ها و اشخاص ثالث(تضمین خارجی) وابسته هستند. در نظرسنجی PwC وقتی از سرمایه گذاران در مورد میزان استفاده و اعتماد آن‌ها به 17 منبع اطلاعاتی پرسیده شد، بیشترین تفاوت‌ها در گزارش‌های روایتی و افشای پایداری بود. سرمایه گذاران معمولا یک منبع اطلاعاتی را در برابر منبع دیگر قرار می‌دهند، احتمالاً به این دلیل که به هیچ منبع واحدی کاملاً اعتماد ندارند.

رویکرد به سبز شویی

94 درصد از سرمایه گذاران بر این باورند که گزارش شرکت‌ها در مورد عملکرد پایدار حداقل حاوی برخی ادعاهای پشتیبانی نشده است که نسبت به سال گذشته افزایش یافته است. به همین دلیل سرمایه‌گذاران حمایت خود را از الزامات افشای جدید ابراز می‌کنند از جمله؛ دستورالعمل‌های گزارش‌دهی پایداری شرکتی اتحادیه اروپا (CSRD) و هیئت استانداردهای بین‌المللی پایداری (ISSB) که می‌تواند منجر به گزارش‌های منسجم‌تر و قابل مقایسه در مورد پایداری شود. مطابق با یافته‌های این نظر سنجی در سال گذشته، این نظرسنجی همچنین نشان داد که تضمین شخص ثالث یا خارجی باعث افزایش اطمینان در گزارش پایداری می‌شود.

مطالعه بیشتر: راهنمای گام به گام برای جلوگیری از سبز شویی و حفظ شهرت برند

1. اولویت دادن به فناوری‌های آینده و تعریف مجدد کسب و کار- ندای توسعه

1. اولویت دادن به فناوری‌های آینده و تعریف مجدد کسب و کار

پیشرفت‌های اخیر در هوش مصنوعی و سایر فناوری‌های نوظهور، شرکت‌ها را با امکان بهبود بهره‌وری، منابع جدید رشد و مدل‌های تجاری جدید روبرو کرده است. سرمایه گذاران نیز به این موضوع علاقه‌مند هستند و تغییرات تکنولوژیکی (59 درصد) را به عنوان عاملی که احتمالاً بر نحوه ایجاد و جذب ارزش شرکت‌ها در سه سال آینده تأثیر می‌گذارد، رتبه‌بندی می‌کنند. علاوه بر این، سرمایه‌گذاران نوآوری و فناوری‌های نوظهور (شامل هوش مصنوعی، متاورس و بلاک چین) را در بین 5 اولویت اصلی خود هنگام ارزیابی شرکت‌ها رتبه‌بندی کردند.

هوش مصنوعی از اهمیت بالایی برخوردار است. پذیرش سریع هوش مصنوعی برای معادله ارزش بسیار مهم است، به طوری که 61٪ از سرمایه گذاران می گویند پذیرش سریع‌تر بسیار یا به شدت مهم است. وقتی پاسخ‌هایی که نشان‌دهنده «اهمیت متوسط» است نیز در آمار گنجانده شوند، نسبت به 85%  افزایش می‌یابد.

با این وجود، سرمایه‌گذاران با چالش‌ها غریبه نیستند و خاطرنشان می‌کنند که هوش مصنوعی می‌تواند امنیت داده‌ها و تهدیدات حریم خصوصی، اطلاعات نادرست و ریسک‌های مربوط به فرآیندهای حاکمیتی و کنترل‌های ناکافی را تحریک کند.

2. ادغام پایداری برای ایجاد ارزش

سرمایه‌گذاران می‌خواهند بدانند که چگونه برنامه‌های پایداری یک شرکت با مدل کسب‌وکار آن و در نهایت چشم‌انداز آن برای ایجاد ارزش بلندمدت مطابقت دارد. برای مثال، سرمایه‌گذاران تا حد زیادی موافق هستند که ESG باید مستقیماً در استراتژی شرکت گنجانده شود، و شرکت‌ها باید هزینه‌هایی را انجام دهند که به مسائل ESG مربوط به کسب‌وکارشان رسیدگی کند – حتی در مواردی که انجام این کار باعث کاهش سودآوری کوتاه‌مدت می‌شود. اینکه چگونه یک شرکت ریسک‌ها و فرصت‌های مرتبط با پایداری خود را مدیریت می‌کند برای تصمیم گیری سرمایه گذاران حیاتی است.

3. رسیدگی به کمبود اعتماد گزارش

نظرسنجی PwC یک جریان پنهان در میان سرمایه‌گذاران نشان می‌دهد که قابلیت اطمینان اطلاعات را ارزیابی می‌کنند. آن‌ها در مورد مناطقی که می خواهند گزارش بیشتر و بهتری در زمینه فناوری و پایداری داشته باشند، واضح هستند. همچنین اشاره شد که آن‌ها به منابع اطلاعاتی که استفاده می‌کنند اعتماد ندارند.

در مقابل این پس‌زمینه، شرکت‌ها باید درباره آنچه برای سرمایه‌گذاران و سایر ذی‌نفعانشان اهمیت دارد، بیاندیشند. با در دست داشتن اطلاعات بهتر، شرکت‌ها روایت کامل‌تر، پیوسته‌تر و منسجم‌تری را به سرمایه‌گذاران منتقل کنند. 

تقریباً همه سرمایه‌گذاران بر این باورند که گزارش‌های شرکتی در مورد عملکرد پایدار حداقل سطحی از ادعاهای پشتوانه‌نشده را شامل می‌شود که اغلب به عنوان سبزشویی از آن یاد می‌شود. به همین دلیل امروزه، بسیاری از گزارش‌های پایداری شامل بخش و فصلی در مورد تضمین خارجی یا تضمین شخص ثالث است تا به ادعاها و موارد ذکر شده در این گزارش‌ها اعتبار ببخشند.

مطالعه بیشتر: تضمین گزارش پایداری چیست؟

روش شناسی این نظر سنجی

در سپتامبر 2023، PwC از 345 سرمایه‌گذار و تحلیل‌گر در 30 کشور و منطقه نظرسنجی کرد و با 15 متخصص سرمایه‌گذاری مصاحبه انجام داد. پاسخ دهندگان عمدتاً سرمایه گذاران نهادی بودند که شامل مدیران پورتفولیو (19٪)، تحلیل‌گران (18٪) و مدیران ارشد سرمایه‌گذاری (17٪)  که 48٪ بیش از ده سال تجربه در این صنعت داشتند. سرمایه‌گذاری‌های آن‌ها طیفی از طبقات دارایی، رویکردهای سرمایه‌گذاری و افق‌های زمانی را پوشش می‌دهد، و دارایی‌های تحت مدیریت (AUM) در سازمان‌هایشان از <500 میلیون دلار تا 1 تریلیون دلار آمریکا یا بیشتر متغیر است. 65 % از پاسخ دهندگان در سازمان‌هایی بودند که کل AUM آن‌ها بیش از 1 میلیارد دلار است.

عضویت در خبرنامه

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *