تضمین گزارش پایداری چیست؟
فهرست مطالب
تضمین گزارش پایداری چیست
زمان مطالعه: 6 دقیقه

تضمین گزارش پایداری چیست؟

گزارش پایداری ارزیابی اثرات زیست محیطی، اجتماعی و حاکمیتی یک شرکت بر ذی‌نفعان آن است. که به نحوه عملکرد شرکت، استراتژی برای پایداری و دستاوردهای آن در این زمینه می‌پردازد. هدف از گزارش‌دهی پایداری شناخت چگونگی مدیریت تاثیر شرکت بر جامعه و محیط زیست برای سرمایه‌گذاران، مشتریان، کارمندان و سایر ذی‌نفعان کلیدی است.

گزارش‌های پایداری توسط سازمان‌های بین المللی و داخلی مقررات گذاری شده‌اند. این بدان معنی است که گزارش‌ها باید از دستورالعمل‌های ویژه‌ای پیروی کنند تا معتبر تلقی شوند. با این حال، از آنجایی که ممکن است به اطلاعات ارائه شده در یک گزارش پایداری نتوان اعتماد داشت، برای شرکت‌ها ضروری است که از خدمات تضمین مستقل برای اعتبار بخشیدن به گزارش‌های خود استفاده کنند.

مزایای استفاده از خدمات تضمین گزارش پایداری

استفاده از خدمات تضمین مزایای بسیاری را برای شرکت‌ها و ذی‌نفعان آن‌ها با کمک به ایجاد اعتماد در گزارش‌های پایداری فراهم می‌کند.

خدمات تضمین همچنین تأییدیه مطابقت شرکت با استانداردهای بین المللی گزارش‌دهی است. که ممکن است طبق قانون یا سیاست داخلی الزامی باشد. این خدمات باعث کاهش استفاده شرکت از منابع پرهزینه برای ایجاد دستورالعمل‌های درون شرکتی برای گزارش می‌شوند.

در نهایت خدمات تضمین می‌تواند با سنجش و تایید رعایت دستورالعمل‌های تعیین شده، به کاهش ریسک قانونی مرتبط با گزارش پایداری کمک کند که به جلب رضایت سهامداران و محافظت از شرکت کمک می‌کند.

علاوه بر این، استفاده از خدمات تضمین می‌تواند برای شرکت‌ها در شرایط خاص، مانند قوانین دولتی یا بورس اوراق بهادار، یا زمانی که به دنبال جذب سرمایه‌گذار خارجی یا داخلی هستند، الزامی باشد.

خدمات تضمین خارجی یا مستقل (شخص ثالث) گزارش پایداری چیست؟

روش‌های مختلفی برای دستیابی به تضمین پایداری وجود دارد. یک شرکت ممکن است تصمیم بگیرد که داده‌های پایداری خود را به طور مستقل، با کمک یک ارائه دهنده خدمات شخص ثالث یا تحت حاکمیت انجمن تجاری منتشر کند. سه روش عبارتند از:

1) یک شرکت می‌تواند گزارش خود را به طور مستقل با استفاده از اطلاعات و تجزیه و تحلیل خود منتشر کند. این روش پرهزینه‌ترین روش برای شرکت است، زیرا به منابع زیادی برای مدیریت گزارش‌دهی در تمام عملکردهای کسب‌وکار و تهیه گزارش معتبر نیاز دارد. با این حال، این گزینه به شرکت‌ها اجازه می‌دهد تا اطلاعات ارائه شده در گزارش را کنترل کنند.

2) شرکت می‌تواند از ارائه‌دهندگان شخص ثالث برای کمک به ایجاد یا مدیریت گزارش استفاده کند. این روش به هزینه بسیار کمتری نسبت به روش اول نیاز دارد، اما اطلاعات و داده‌ها باید دسترس باشند. همچنین ممکن است بسته به نحوه عملکرد سرویس ارائه دهنده، محدودیت‌هایی در مورد اینکه چه اطلاعاتی می‌تواند گنجانده شود، وجود داشته باشد.

3) یک شرکت می‌تواند گزارش خود را به یک سازمان شخص ثالث ارسال کند که محتوا را ارزیابی، و ارزیابی خود را بر اساس مجموعه استانداردها و دستورالعمل‌ها تولید می‌کند. با انجام این کار، یک شرکت مجبور نیست مستقیماً هیچ کاری انجام دهد، اما همچنان به استانداردهای معتبر و مؤثر در ایجاد اعتماد با سهامداران متکی است. این گزینه کم هزینه‌ترین است.

انواع خدمات تضمین گزارش پایداری چیست؟

ارائه دهندگان خدمات تضمین گزارش پایداری بسته به مدل کسب و کار و اهداف خود، انواع مختلفی از خدمات را ارائه می دهند. نمونه‌هایی از این موارد عبارتند از:

1) بررسی شخص ثالث یا همتا برای ارزیابی گزارش بر اساس استانداردهای خاص؛ که می‌تواند توسط یک فرد یا یک تیم انجام شود. که بسته به مدل کسب و کار ارائه دهنده خدمات ممکن است با هزینه کم نیز ارائه شود.

2) تأیید منابع داده و اطلاعات برای کمک به اعتبارسنجی اطلاعات در یک گزارش که ارزیابی می‌کند آیا شرکت از داده‌های معتبر و به روز برای گزارش خود استفاده کرده است یا خیر. این خدمات نیز بسته به مدل کسب و کار، یک سرویس رایگان یا کم هزینه است.

3) تصدیق ادعاهای خاص در گزارش که می تواند توسط یک فرد یا گروهی انجام شود که ارقام خاصی مانند داده‌های انتشار گازهای گلخانه‌ای را در برابر استانداردهای تعیین شده توسط نهادهای بین المللی بررسی می‌کند. ممکن است برای این سرویس هزینه‌ای در نظر گرفته شود که بسته به ادعای در حال بررسی و تعداد دفعات تکرار آن در گزارش می‌تواند متفاوت باشد.

انواع بازرسی با هدف تضمین گزارش پایداری

شرکت‌ها می‌توانند از هر ترکیبی از روش‌های 1-3 برای دستیابی به تضمین گزارش پایداری برای گزارش خود استفاده کنند، بسته به میزان کاری که می‌خواهند خودشان انجام دهند و چقدر هزینه را متحمل می‌شوند.

1) اگر یک شرکت تصمیم بگیرد گزارش خود را تهیه کند، باید مطمئن شود که از نوعی استاندارد شناخته شده برخوردار است و همچنین می تواند انتخاب کند که کدام سازمان شخص ثالث را برای تضمین کیفیت ارسال کند.

۲) شرکت‌ها می‌توانند از خدمات بازبینی را بر اساس مجموعه‌ای از استانداردها استفاده کنند. این معمولاً یک سرویس کم هزینه است، اگرچه ارائه دهندگان ممکن است در صورتی که مجبور شوند هر یک از استانداردهای گزارش را چندین بار تکرار کنند، هزینه بیش‌تری را دریافت می‌کنند.

3) ارائه‌دهنده شخص ثالث نیز ممکن است با منابع سازمان‌های معتبر مانند آژانس‌های سازمان ملل، استاندارد و چارچوب‌های بین‌المللی بررسی داده را انجام دهد. بسته به نوع بررسی که انجام می‌شود، این کار را با هزینه‌های مختلفی انجام می‌شود.

چالش تضمین گزارش پایداری برای شرکت‌ها

برخی از چالش‌های رایجی را که سازمان‌ها ممکن است هنگام اجرای شیوه‌های تضمین پایداری با آن‌ها مواجه شوند، عبارتند از:

1. فقدان دستورالعمل‌های استاندارد: تنها یک دستورالعمل جهانی برای تضمین پایداری وجود ندارد، که می‌تواند تعیین معیارهای مناسب برای ارزیابی عملکرد پایداری برای شرکت‌ها را دشوار کند. شرکت‌ها باید استانداردهای موجود را به خوبی بررسی، شناخته و بر اساس ظرفیت و نوع کسب و کار خود استاندارد مناسب برای تضمین گزارش خود را انتخاب کنند.

2. مرزهای گزارش‌دهی نامشخص: تعریف محدوده و مرزهای گزارش پایداری می‌تواند چالش برانگیز باشد، به ویژه برای سازمان‌هایی با زنجیره تامین پیچیده یا عملیات جهانی. تعیین اینکه کدام داده‌ها و تأثیرات باید در گزارش گنجانده شود، می‌تواند دشوار باشد.

3. کیفیت و در دسترس بودن داده‌ها: اطمینان از دقت، قابلیت اطمینان و کامل بودن داده‌های پایداری می‌تواند یک چالش بزرگ باشد. سازمان‌ها ممکن است در جمع‌آوری داده‌ها از منابع مختلف داخلی و خارجی و حصول اطمینان از سازگاری داده‌ها در دوره‌های مختلف گزارش با چالش‌هایی مواجه شوند.

4. تخصص محدود: یافتن نیرو با تخصص تضمین در گزارش پایداری می‌تواند چالش برانگیز باشد. تقاضا برای تضمین پایداری در حال رشد است، اما کمبود متخصصان با مهارت‌ها و تجربه لازم وجود دارد.

5. محدودیت‌های هزینه و منابع: تضمین پایداری می‌تواند فرآیندی با منابع فشرده باشد که به زمان، دانش و سرمایه‌گذاری مالی بیشتری نیاز دارد. این می تواند یک چالش برای سازمان‌ و شرکت‌های کوچکتر با منابع محدود باشد.

6. انتظارات ذی‌نفعان: برآوردن انتظارات ذی‌نفعان مختلف، مانند سرمایه گذاران، مشتریان و جوامع، می‌تواند چالش برانگیز باشد. هر گروه ذی‌نفع اولویت‌ها و نیازهای متفاوتی دارد، که پرداختن به همه نگرانی‌ها و انتظارات آن‌ها گزارش پایداری را به چالش می‌کشد.

7. هماهنگی با استانداردهای در حال تحول: استانداردها و چارچوب‌های گزارش‌دهی پایداری به طور مداوم در حال تغییر هستند. به روز ماندن با این تغییرات و اطمینان از انطباق می‌تواند یک چالش بزرگ برای سازمان‌ها باشد.

توجه به این نکته ضروری است که این چالش‌ها بسته به نوع صنعت، اندازه سازمان و موقعیت جغرافیایی، و دامنه فعالیت متفاوت باشد. سازمان‌ها باید به دقت این چالش‌ها را ارزیابی و به آنها رسیدگی کنند تا از اعتبار و اثربخشی شیوه‌های تضمین پایداری خود اطمینان حاصل کنند.

خدمات مشاوره پایداری معتبر

خدمات مشاوره پایداری معتبر

ندای توسعه به عنوان یکی از پیشگامان در زمینه پایداری و اولیــن موسســه مشــاوره تخصصــی دانــش بنیــان در حــوزه طراحــی و پیــاده‌ســازی سیســتم‌هــای مســئولیت اجتماعــی، این امکان را برای شما فراهم می‌کند که:

🔸چشم انداز و نقشه راه سفارشی شده و متناسب با نیازها و ظرفیت‌های خود ایجاد کنید.

🔸در گزارش پایداری خود اعتماد و اطمینان ایجاد کنید.

🔸اثرات پایداری خود را اندازه گیری کنید.

🔸مدیریت محیط زیستی، اجتماعی و حاکمیتی (ESG) خود را تقویت کنید.

🔸فرآیندهای کارآمدتر داشته باشید.

🔸به ریسک‌ها و نگرانی‌های ذ‌ی‌نفعان رسیدگی کنید.

🔸از سبزشویی خودداری کنید.

🔸و در نهایت اهداف پایداری خود را به انجام برسانید.

بسیار مهم است که ذ‌ی‌نفعان گزارش پایداری شما را درک و به تصویری که از خود ارائه می‌دهید، اعتماد کنند. خدمات ندای توسعه اعتبار و یکپارچگی را برای گزارش شما به ارمغان می آورد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *