چارچوب‌ها و قوانین گزارش پایداری (ESG) در هند
نحوه گزارشگری پایداری در هند
زمان مطالعه: 8 دقیقه

نحوه گزارش‌گری پایداری در هند

از سال مالی 2022-2023، 1000 شرکت برتر فهرست شده در هند (براساس سرمایه گذاری در بازار) باید یک «گزارش مسئولیت تجاری و گزارش پایداری» (یا «BRSR») تهیه کنند که حاوی اطلاعات دقیق ESG باشد. BRSR ( گزارش مسئولیت تجاری و گزارش پایداری) باید بخشی از گزارش سالانه باشد که به بورس ها اطلاع داده می‌شود، در وب سایت‌های رسمی شرکت منتشر می‌شود و به طور جداگانه در اختیار سهامداران قرار می‌گیرد. BRSR بر اساس 9 اصل پایداری تجاری که توسط وزارت امور شرکت‌ها در دستورالعمل‌های داوطلبانه ESG منتشر شده، در سال 2011 طراحی شده است. BRSR بر اساس چارچوب دستورالعمل‌های MCA ESG ساخته شده است، از چارچوب‌های گزارش‌دهی بین‌المللی مانند استانداردهای GRI الهام می‌گیرد و داده‌های دقیق ESG را از نظر کیفی و کمی، برآورده می‌کند. چارچوب BRSR برای شرکت‌های کوچک‌تر فهرست‌شده و شرکت‌های دولتی یا خصوصی ثبت نشده در هند، اجباری نیست. چنین شرکت‌هایی می‌توانند به طور داوطلبانه چارچوب BRSR را اتخاذ کنند.

استانداردهای جهانی گزارش گری ESG

استانداردهای ابتکار گزارشگری جهانی (GRI)، کارگروه ویژه افشای مالی مرتبط با آب و هوا (TCFD) و استانداردهای SASB سه استاندارد و چارچوب مهم ESG هستند که امروزه مورد استفاده قرار می‌گیرند. استانداردهای GRI به سازمان ها کمک می کند تا در مورد تأثیرات مهم بر اقتصاد، محیط زیست و جامعه اطراف گزارش دهند. GRI به جای تمرکز بر سهامداران، طیف وسیعی از ذینفعان را پوشش می دهد و پرکاربردترین استاندارد گزارشگری ESG در سطح جهانی است. TCFD چارچوبی مبتنی بر اصول برای افشای مالی مرتبط با آب و هوا است. استانداردهای SASB نیز طراحی شده‌اند تا اطلاعاتی را در اختیار سهامداران بگذارند که از نظر مالی اصولی باشند، بتوان بر اساس آنها تصمیم گیری کرد و برای شرکت یا سازمان مقرون به صرفه باشند. شناسایی مواردی که باید در مورد آنها شفاف سازی شود و یا اینکه از چه چارچوب‌ها و استانداردهایی باید استفاده شود، بستگی به شرکت‌ها دارد.

تفاوت‌های کلیدی در این استانداردهای گزارش دهی وجود دارد. به عنوان مثال، استانداردهای GRI بر ذینفعان (و نه سهامداران) متمرکز هستند و نیاز به افشای بسیار دقیق دارند. استانداردهای منتشر شده توسط TFCD بر روی خطرات تغییرات آب و هوایی تمرکز دارند و فقط برای شرکت‎های مالی قابل اجرا هستند. استانداردهای SASB برای همه شرکت‌ها اعمال می‌شود، اما بر خلاف استانداردهای GRI، افشای اطلاعات را فقط به مسائل «با اهمیت مالی» محدود می‌کنند.

مطالعه بیشتر: تعریف ۵ استاندارد و چارچوب گزارش نویسی پایداری

گزارش گری پایداری در هند

خلاصه ای از معیارهای ESG و سایر شفاف سازی‌های کلیدی مورد نیاز برای BRSR به شرح زیر است:

گزارش گیری پایداری در هند

سایر الزامات شفاف سازی ESG

خارج از چارچوب BRSR، الزامات اجباری افشای ESG در هند بسیار کم است. برای مثال، این موارد شامل افشای اطلاعات مربوط به صرفه جویی در مصرف انرژی در گزارش‌های سالانه شرکت‌های هندی و بیانیه‌هایی در گزارش‌های هیئت مدیره در مورد رعایت قوانین منع آزار جنسی است. در حال حاضر، گزارش ESG فقط برای شرکت‌های بزرگ بورسی اولویت دارد، اما شرکت‌های کوچکتر، به ویژه آنهایی که به دنبال سرمایه گذاری خصوصی از صندوق‌های VC یا PE هستند، باید پیاده سازی ESG را مدنظر داشته باشند. علاوه بر این، انتظار می رود ملاحظات ESG به زودی به اختصاص اعتبار توسط بانک‌ها و سایر وام دهندگان خصوصی راه پیدا کند. در واقع، رگولاتور بانکی هند و بانک رزرو هند (the Reserve Bank of India)، گزارش شده است که به دنبال صدور دستورالعمل‌های وام دهی مبتنی بر ESG هستند.

در ابتدایی ترین سطح، شرکت‌های کوچکتر باید به دنبال تقویت پروتکل‌های انطباق خود برای قوانین مختلفی باشند که در مورد تجارت آنها اعمال و شامل مسائل ESG نیز می‌شود. این شرکت‌ها می‌توانند برای شروع، به دستورالعمل‌های MCA ESG مراجعه کنند، که سی و هفت قانون مهم در هند را که برای پایداری کسب‌وکار است، مشخص می‌کند. برای بهبود بیشتر امتیازات ESG خود، شرکت‌های کوچکتر می‌توانند KPIهایی را از چارچوب‌های دیگر در نظر بگیرند. همچنین پیاده سازی استاندارد ISO 26000 که راهنمایی‌هایی در مورد مسئولیت اجتماعی ارائه می دهد، می‌تواند بسیار اثر بخش باشد.

مقایسه قوانین گزارش esg هند با سایر کشورهای آسیایی

مقایسه قوانین گزارشESG هند با سایر کشورهای آسیایی

تلاش هند برای تنظیم گزارش ESG از طریق چارچوب BRSR با چارچوب های دیگر کشورهای آسیایی مقایسه می‌شود. وظایف مدیران شرکت‌های هندی نه تنها به سهامداران خود شرکت بلکه سایر سهامداران نیز تعلق دارد. این یک پایه قانونی محکم برای افشای ESG توسط شرکت‌های هندی فراهم می‌کند و فضایی را برای اصلاحات قانونی و نظارتی بیشتر، بوجود می‌آورد. به طور کلی، وظایف مدیران طبق قانون هر شرکتی، به عهده شرکت یا سهامداران آن است. این موضوع برای چندین شرکت آسیایی نیز صدق می‌کند. چین، مالزی و اندونزی نیز مانند هند، که BRSR را برای بزرگترین شرکت‌های بورسی خود اجباری کرده است، از بزرگترین شرکت‌های فهرست‌شده خود خواسته‌اند تا افشای اجباری ESG را در دستور کار خود قرار دهند. از سوی دیگر، سنگاپور و ژاپن به دنبال گذار از «تطابق یا توضیح دادن» به گزارش اجباری هستند. با این حال، هنگ کنگ از یک رویکرد ترکیبی با اعمال افشای اجباری برای برخی از مسائل ESG پیروی می‌کند، اما اجازه می‌دهد برای مسائل مربوط به تغییرات آب و هوایی، یک رویکرد “تطابق یا توضیح”  وجود داشته باشد نه اجبار.

مطالعه بیشتر: توسعه پایدار و اهداف ۱۷ گانه آن چیست و چه اهمیتی دارند؟

ویتنام و فیلیپین دستورالعمل‌های ESG را صادر کرده‌اند که بر اساس استانداردهای GRI است، همچنین بسیاری از شرکت‌های فهرست‌شده در تایلند نیز ترجیح می‌دهند افشای ESG را با استفاده از استانداردهای GRI ارائه دهند. از سوی دیگر، راهنمای گزارش‌دهی پایداری سنگاپور چارچوب گزارش‌دهی خاصی را تجویز نمی‌کند، اما طبق گزارش‌ها، معیارهای ESG آن بر اساس استانداردهای جهانی مانند استانداردهای GRI و SASB است. رویکرد هند و ژاپن در رابطه با BRSR مشابه است. شرکت ها در هنگ کنگ ملزم به ارائه اطلاعات ESG در گزارش مدیران خود هستند. و سنگاپور از شرکت‌های فهرست شده خود می خواهد که افشای ESG را در یک گزارش پایداری جداگانه ارائه کنند.

کیفیت گزارش گری و مشارکت: اصلی‌ترین مسئله

اطلاعات ESG بسیار متنوع‌تر و ظریف‌تر از اطلاعات حسابداری و شامل عوامل کمی و کیفی است، بنابراین یک استاندارد گزارش‌دهی کلی می‌تواند مشکلاتی را ایجاد کند. به‌ ویژه زمانی که بخواهیم در صنایع یا حوزه‌های قضایی این مقایسه را انجام دهیم. برای مثال، یک معیار ESG که نیازمند افشای جریمه‌های پرداخت شده برای نقض‌ موضوعات زیست‌محیطی است، ممکن است در ایالات متحده یا اتحادیه اروپا مفید باشد، اما در هند، که اجرای بسیار ضعیف‌تری از قوانین زیست‌محیطی دارد، این معیار خیلی موثر نخواهد بود.

به نظر می‌رسد در سطح جهانی، اکثریت خواهان یک استاندارد کلی هستند – که می‌تواند استانداردهای GRI یا استانداردهایی باشد که توسط بنیاد IFRS پیشنهاد می‌شود – اگرچه رویکرد ایده آل ممکن است انتخاب یک استاندار میانه رو باشد. استانداردی که شامل یک استاندارد مشترک و جهانی است و همچنین راهنمایی‌هایی برای بخش‌ها و حوزه‌های گوناگون نیز، ارائه می‌دهد. همچنین استانداردی باید ظرفیت‌هایی ارائه کند که به گزارش‌های استثنایی اجازه دهد تا واریانس داده‌های ESG در حوزه های قضایی مختلف را نیز، در نظر بگیرند.

قوانین رتبه بندی ESG هند

بازار رتبه‌بندی‌های ESG به سرعت رشد کرده است، که تکمیل کننده پذیرش گسترده‌تر استانداردهای گزارش‌دهی ESG و افزایش حجم افشای ESG توسط شرکت‌ها است. ناشران پیشرو رتبه بندی ESG عبارتند از MSCI، Bloomberg و S&P در سطح جهانی، و MSCI India و CRISIL در هند. برای سرمایه‌گذارانی که منابع لازم برای توسعه سیستم‌های سنجش و ارزیابی اختصاصی ESG خود را ندارند، رتبه‌بندی ESG اهمیت بیشتری دارد. اطمینان به رتبه‌بندی‌های ESG مورد تردید قرار گرفته است. به‌ ویژه به دلیل ناسازگاری در روش‌های رتبه‌بندی، که این سؤال را مطرح می‌کند که آیا رتبه‌بندی‌های ESG، باید مانند رتبه‌بندی اعتباری، تنظیم شوند یا خیر. در گزارشی که در نوامبر 2021 منتشر شد، سازمان بین‌المللی کمیسیون‌های اوراق بهادار (IOSCO) توصیه کرد که تنظیم‌کننده‌های اوراق بهادار باید توجه بیشتری به رتبه‌بندی ESG در حوزه‌های قضایی خود داشته باشند و راهکار‌هایی را برای بهبود روش‌های رتبه‌بندی در نظر بگیرند. به دنبال راهنمایی‌های IOSCO، هیئت بورس و اوراق بهادار هند (SEBI)، یک مقاله مشاوره‌ای منتشر کرد که به دنبال دیدگاه‌هایی در مورد ایجاد چارچوب اعتباربخشی برای آژانس‌های رتبه بندی ESG در هند است.

سیاست گذاری و اقدامات نظارتی هند

مانند بسیاری از کشورها، تعهد هند به دستیابی به پایداری و دستیابی به اهداف زیست محیطی بین‌المللی، منجر به تدوین سیاست‌های مختلفی شده است که انتظار می‌رود از منظر ESG فرصت‌هایی را برای این کشور بوجود آورد. به عنوان مثال، تعهد هند برای دستیابی به “انتشار کربن صفر خالص تا سال 2070” منجر به ایجاد چندین طرح دولتی، مانند یارانه‌ها و سایر مشوق‌ها برای صنعت خودروهای الکتریکی (EV) شده است. در صنعت EV، ابتکارات دولتی فرصت‌های ESG را برای تولیدکنندگان EV ایجاد خواهد کرد، اما همچنین می‌تواند منجر به خطرات ESG برای تولیدکنندگان خودروهای سنتی شود که نمی‌توانند یا تصمیم ندارند به EV تبدیل شوند. در نهایت، سرمایه گذاران انتظار دارند که هرگونه خطر یا فرصت ESG ناشی از اقدامات دولتی و نظارتی به درستی توسط شرکت‌های تأثیرگذار، شفاف سازی شود.

مطالعه بیشتر: مسئولیت اجتماعی برند غذاهای آماده کمپبل و عملکرد این کمپانی در سال ۲۰۲۲

جمع‌بندی گزارش دهی پایداری هند

تمرکز بر گزارش ESG در هند همچنان توسط سرمایه گذاران اروپایی و دیگر کشورهای خارجی انجام می‌شود. امید است که سرمایه گذاران هندی به زودی بتوانند این روند را در دست گیرند. مانند بسیاری از کشورهای در حال توسعه، هند باید با تعدادی از مسائل مربوط به ESG دست و پنجه نرم کند که با مولفه‌هایی همچون جمعیت کشور، تنوع اجتماعی-اقتصادی و جاه طلبی برای رشد این کشور، ترکیب می‌شود. بنابراین گزارش ESG با کیفیت بالاتر، ابزار مهمی در هدایت حجم بیشتر سرمایه به سمت اهداف پایدار به شرکت‌هایی خواهد بود که هم تعهدات ESG را وعده می‌دهند و هم به آنها عمل می‌کنند.

عضویت در خبرنامه

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *