5 مزیت اصلی و 5 ایده بهکارگیری استراتژی مسئولیت اجتماعی (CSR) در شرکتهای کوچک
اکنون بیش از هر زمان دیگری، تمرکز بر مسئولیت اجتماعی برای شرکتها لازم شده است. به زبان ساده، مسئولیت اجتماعی یعنی تعهد یک کسب و کار برای دنبال کردن اهدافی که به سود مردم، جهان و خود شرکتها است. از آنجایی که CSR یک امر اجباری نیست، بسیاری از شرکتها ممکن است نیازی به مشارکت در آن احساس نکنند. با این حال، دلایل متعددی برای اولویت دادن به مسئولیت اجتماعی شرکتها وجود دارد. پیش از پرداختن به ۵ مورد از مهمترین دلایل اتخاذ استراتژی CSR، ابتدا اهمیت این موضوع توضیح داده خواهد شد.
چرا مسئولیت اجتماعی کسب و کارهای کوچک اهمیت دارد؟
هر صاحب کسب و کاری – به ویژه شرکتهای کوچک تا متوسط (SME) – میداند که یکی از کلیدهای مهم موفقیت این است که بتواند کسب و کار خود را با زمان تطبیق دهد. بهعنوان یک رهبر خوب، باید بتوانید مکانهایی را که کسبوکار نیاز به تکامل دارد، تشخیص دهید. از پویایی محیط کار گرفته تا راهاندازی کسب و کار دیجیتالی. اگر درخواستهای تغییر را نادیده بگیرید به شدت مورد انتقاد قرار خواهید گرفت. این موضوع نه تنها بر سود شما تأثیر میگذارد، بلکه بر نحوه نگرش جهانیان به تجارت شما نیز تأثیر گذار خواهد بود.
76 درصد از افراد ۲۷ تا ۴۱ سال تحقیق میکنند که ببینند مواضع شرکتها در مورد مسائل اجتماعی یا زیست محیطی معتبر است یا خیر. این حقیقت باعث شد بسیاری از کسب و کارها و شرکتهای کوچک، وارد عرصه CSR شوند. به هر حال، افراد ۲۷ تا ۴۱ سال یک رنج سنی مهم هستند و قدرت عظیمی دارند. نه تنها به عنوان یک مصرف کننده، بلکه به عنوان فردی که ممکن است به دنبال استخدام در شرکتی باشد که ثابت کرده مسئولیت اجتماعی برایش یک اولویت است.
مطالعه بیشتر: تعریف ۵ استاندارد و چارچوب گزارش نویسی پایداری
5 دلیل برای اینکه مشاغل کوچک باید استراتژی CSR را اتخاذ کنند
این روزها مردم نسبت به مسائل محیط زیست و جامعه، آگاهتر شدهاند. مصرف کنندگان، کارمندان و ذینفعان برای خریدهای خود حساسیت بیشتری به خرج میدهند. CSR در بین مشاغل بزرگ کاملا جا افتاده و طرفداران زیادی دارد، اما در حال حاضر بسیاری از کسب و کارهای کوچک و متوسط نیز شروع به اجرای طرحهای مسئولیت اجتماعی کرده از مزایای آن استفاده میکنند. در ادامه ۵ دلیل برای اینکه مشاغل کوچک و متوسط هم باید استراتژیهای CSR را به کار بگیرند، آورده شده است.
1) جذب، حفظ و متعهد کردن کارمندان
انگیزه کارکنان اغلب یکی از دغدغههای اصلی کارفرمایان است. ایجاد انگیزه برای تیمی از افراد تنها از طریق پرداخت ماهانه ممکن نیست. یک نظرسنجی از نزدیک به 25000 نفر 18 تا 35 ساله از 186 کشور نشان میدهد که 40٪ از جوانان فکر میکنند که احساس هدف داشتن و تاثیرگذار بودن یکی از مهمترین معیارها هنگام انتخاب شغل است و 55 درصد از کارمندان ترجیح میدهند در یک شرکت مسئولیت اجتماعی کار کنند، حتی اگر به معنای حقوق کمتر باشد.
۲) بهبود تصویر عمومی
به عنوان یک کسب و کار، داشتن اصالت یک امر ضروری است. تلاشهای شما در زمینه مسئولیت اجتماعی باید واقعی باشد. به عنوان مثال، قهوههای زنجیرهای ارگانیک Pret a Manger مدتهاست که درحال مبارزه با بیخانمانی است. “بنیاد پرت” خیریه آنهاست که هدف آن کاهش گرسنگی، بی خانمانی و فقر است. آنها حتی به طور فعال افراد بی خانمان را به کار می گیرند تا به آنها فرصت دیگری برای زندگی بدهند. این کار یک اقدام مفید در جهت بهبود جامعه و همچنین اعتبار عمومی این شرکت است. اگر شما هم اهداف مربوط به مسئولیت اجتماعی خود را با موفقیت پیادهسازی کنید، بهعنوان یک کسبوکار کوچک که کاری مثبت برای جامعه انجام میدهد، حتما توجه لازم را از سوی جامعه دریافت خواهید کرد.
مطالعه بیشتر: مسئولیت اجتماعی سازمان ها و سند CSR چیست و چه تاثیری بر کسب و کار شرکتها دارد؟
۳) افزایش فروش
هنگامی که شرکتها استراتژی CSR را اجرا میکنند، فروش آنها افزایش مییابد. درست است که این موضوع به صورت غیرمستقیم اتفاق میافتد، اما تغییر قابل توجهی است. از آنجایی که مصرفکنندگان در مورد مسائل مربوط به CSR آگاه تر از قبل هستند، کسبوکار شما میتواند دست برتر را نسبت به رقبایی داشته باشد که CSR ندارند. در نتیجه، مشتری تمایل بیشتری به انتخاب برند شما دارد و اگر خدمات مشتری خود را تقویت کنید، از وفاداری آنها لذت خواهید برد.
۴) بهبود وفاداری: کارکنان و مشتریان
اجرای استراتژی CSR، باعث افزایش وفاداری مشتریان و کارکنان خواهد شد. به عنوان یک مدیر، باید مدام ارزیابی کنید که کارکنانتان در مورد مسئولیت اجتماعی شرکت یا سازمان شما چه فکر میکنند. داشتن یک استراتژی خوب مسئولیت اجتماعی، برای سهامداران و ذینفعان نیز مهم است. مردم کسبوکارهایی را که گامهای مثبتی در جهت بهبود جهان برمیدارند، تحسین میکنند. آنها ممکن است به کسب و کار دیگری که همان خدمات شما را ارائه میدهد اما CSR را رعایت نمیکند، علاقهای نداشته باشند.
5) تاثیرات سبز برجای گذاشتن
مسلماً مهمترین دلیل برای جدی گرفتن مسئولیت اجتماعی این است که با جامعه و کره زمین مهربانتر باشیم. 12.5 درصد از آلودگی کربنی جهان از سال 1854 تاکنون تنها توسط پنج شرکت بزرگ تولید شده است. اما این بدان معنا نیست که ردپای کربن ناچیز شما به عنوان یک SME نباید به چالش کشیده شود. هر کسب و کاری هر چقدر هم که کوچک باشد مسئولیتی دارد. این یک سابقه خوب برای کارآفرینان آینده ایجاد میکند که به فکر راهاندازی کسب و کار خود هستند. وقتی میبینند که سایر استراتژیهای بازاریابی SME از همان ابتدا با تغییرات آب و هوایی مقابله میکنند، آنها هم به این موضوع اهمیت خواهند داد.
مطالعه بیشتر: توسعه پایدار و اهداف ۱۷ گانه آن چیست و چه اهمیتی دارند؟
۵ ایده برای مسئولیت اجتماعی کسب و کارهای کوچک
به عنوان یک کسب و کار، داشتن استراتژی CSR بر میزان فروش، انگیزه کارکنان و ردپای کربن شما تأثیر میگذارد. این نتایج بلندمدت به این معنی است که شما باید یک برنامه CSR مناسب و جامع برای کسب و کار خود تدوین کنید. ابتدا از کارکنان خود نظرسنجی کنید تا علایق، ارزش ها و انتظارات آنها را درک کنید. سپس تیم رهبری خود را جمع کنید تا اهداف سازمان را مشخص کرده و آنچه کارکنانتان گفتهاند را در این اهداف بازتاب دهید. در نهایت، برنامهای برای نحوه نشان دادن CSR خود تعیین کنید.
فعالیتهای زیست محیطی
تمرکز بر محیط زیست: کاهش تولید زباله، بازیافت بسته بندیها، کاهش آلودگی و رعایت مقررات زیست محیطی.
فعالیتهای بشردوستانه و داوطلبانه
داشتن مسئولیت اجتماعی: مشارکت با سازمانهای غیرانتفاعی، سرمایهگذاری در آموزش، حمایت مالی از بیمارستانها و اهدای پول یا محصولات برای اهداف اجتماعی.
اخلاق کار درون سازمانی
بهبود سیاستها و شرایط کاری مانند: ایجاد تعادل بین کار و زندگی کارکنان، امنیت شغلی و حمایت از مسائل شخصی.
بازاریابی صادقانه
روش بسیار غلط و بی نتیجه داشتن تبلیغات بیاساس یا مبهم روی محصول است. خیلی از شرکتها برای جبران این موضوع سعی میکنند خدمات پس از فروش را با شفافیت و صداقت انجام دهند اما بیفایده است. بهتر است از همان ابتدا بر روی بازاریابی صادقانه تمرکز کنید.
تامین منابع بر اساس اخلاق
بدانید مواد اولیه محصولاتتان از کجا آمدهاند، چگونه ساخته شدهاند و نظارت و بازبینی مداوم داشته باشید. با تامین کنندگانی که به کارمندان خود حقوق کافی نمیدهند کار نکنید.
مطالعه بیشتر: مراکز مشاوره مسئولیت اجتماعی و خدمات آنها را بهتر بشناسیم
به طور خلاصه
داشتن استراتژی CSR برای یک کسب و کار، فراتر از شهرت برند و وجهه خوب در میان مشتریان است. این اقدامات تاثیرات بسزایی در جامعه و همچنین اصنافی که کسب و کار شما در آن فعالیت می کنند، خواهد داشت. ما در ندای توسعه دنیایی را متصور هستیم که در آن صاحبان کسب و کار بتوانند به راحتی استراتژی های CSRرا پیادهسازی کرده و در مسیر مسئولیت پذیر بودن گام بردارند. ندای توسعه با تحلیل و شناسایی فعالیتهای مرتبط با پایداری و مسئولیت اجتماعی، شما را در این راه همراهی میکند. برای مشاوره در زمینه حاکمیت پایدار شرکتی، گزارش دهی و تطابق با چارچوبها و استانداردهای موجود، با ما تماس بگیرید.