گزارش محیط زیست گوگل در سال 2023زمان مطالعه: 11 دقیقه

گزارش محیط زیست گوگل در سال 2023

گزارش محیط زیستی 2023 Google مروری بر استراتژی پایداری محیط زیستی، اهداف و پیشرفت سالانه شرکت گوگل را ارائه می‌دهد. این گزارش شامل داده‌ها، نکات برجسته عملکرد و پیشرفت از سال مالی 2022 (اول ژانویه تا 31 دسامبر 2022) است. همچنین به برخی دستاوردهای قابل توجه از نیمه اول سال 2023 اشاره می‌کند.

در اواخر دهه 1980 از طریق یک کلاس پیش بینی که در مقطع کارشناسی شرکت کردم با مشکل تغییر آب و هوا آشنا شدم. مدل‌ها نسبت به امروز پیچیده‌تر و نامطمئن‌تر بودند، اما پیامدها از قبل نگران‌کننده بودند. سی سال بعد خیلی چیزها تغییر کرده است. تهدید اکنون فوریت پیدا کرده است، اما جهان نیز در حال انجام اقداماتی است؛ از سیاست‌های دولتی و نوآوری‌های فناوری گرفته تا اقدامات افراد و سازمان‌ها.
…….
در طول دوران تصدی خود در گوگل، دیدم که چگونه برای ادغام پایداری در کارمان تلاش می‌کنیم. این انتقال هم برای ما و هم برای جهان چالش برانگیز خواهد بود و هیچ راهنمای مشخصی برای تحقق آن وجود ندارد. اما ما تلاش‌های خود را بخشی از یک تصویر بزرگ‌تر می‌بینیم. اهداف خود را در راستای  راه‌حل‌های جهانی تعیین می‌کنیم، و من خوش‌بین هستم که می‌توانیم با تلاش‌هایمان در زمینه اطلاعات و نوآوری، نقش مفیدی در ایجاد یک محیط پایدارتر و انعطاف‌پذیرتر آینده ایفا کنیم.
بندیکت گومز
معاون ارشد آموزش و پایداری گوگل

استراتژی پایداری گوگل

گوگل با در دسترس قرار دادن اطلاعات و با پیشبرد نوآوری از طریق محصولات و پلتفرم‌های خود که میلیاردها نفر هر روز با آن تعامل دارند، به افراد، کسب‌وکارها و سایر سازمان‌ها کمک می‌کند تا تصمیماتی اتخاذ کنند که می‌تواند پیامدهای مثبتی برای مردم و زمین ایجاد کند. فعالیت‌های گوگل بر سه رکن کلیدی متمرکز است:

توانمندسازی افراد برای اقدام، همکاری با شرکا و مشتریان و اداره کردن کسب و کار به طور پایدار.

نوآوری
اطلاعات و نوآوری

کمک به انتقال به آینده ای پایدارتر با در دسترس قرار دادن اطلاعات و هدایت نوآوری.
توانمندسازی افراد برای اقدامهمکاری با شرکا و مشتریانره کردن کسب و کار به طور پایدار
توانمندسازی افراد برای اقدامهمکاری با شرکا و مشتریاناداره کردن کسب و کار به طور پایدار
کمک به افراد برای دسترسی به اطلاعات و انتخاب های پایدارتر در زندگی روزمره.کمک به شرکا و مشتریان برای کاهش گازهای گلخانه‌ای، و دستیابی به اهداف پایداریسریع انتقال به آینده کربن خالص صفر، پیشبرد نظارت بر آب، ایجاد اقتصاد چرخشی و حفاظت از طبیعت و تنوع زیستی
توانمد سازی افراد برای اقدام

توانمندسازی افراد برای اقدام

گوگل با در دسترس قرار دادن اطلاعات و هدایت نوآوری به سمت آینده، پیشرو در انتقال به آینده‌ای پایدارتر است. هدف گوگل توانمندسازی مردم با اطلاعات باکیفیت است تا بتوانند اقدامات محیط زیستی انجام دهند. گوگل از گزارش IPCC الهام گرفته است، که روش‌های قابل اندازه گیری تعیین می‌کند که انتشار گازهای گلخانه‌ای را مطابق با توافقنامه پاریس کاهش دهند. گوگل معتقد است که می تواند تفاوت معناداری فراتر از عملیات و زنجیره ارزش خود ایجاد کند و می‌تواند از طریق محصولات و پلتفرم‌های خود برای افراد سودمند باشد.

برای مقابله با یک مشکل در مقیاس تغییرات اقلیمی، پیدا کردن نقطه شروع دشوار است. به همین دلیل است گوگل یک رویکرد اصول اولیه را در پیش گرفته‌ است. انرژی خانگی و حمل و نقل دو حوزه از این قبیل هستند که مجموعا بیش از 20 درصد از انتشار گازهای گلخانه‌ای را تشکیل می‌دهند. همچنین بخش‌هایی هستند که مردم به طور فعال به دنبال جایگزین‌های پایداری هستند که اغلب مزایایی مانند صرفه جویی در پول یا زمان یا بهبود سلامت آن‌ها را به همراه دارد.

هدفپیشرفت 2022
کمک به 1 میلیارد نفر تا سال 2022 که از طریق محصولات و خدمات گوگل انتخاب‌های پایدارتری داشته باشند.به دست آمده: به بیش از 1 میلیارد کاربر کمک شد تا انتخاب های پایدارتری داشته باشند.

همکاری با شرکا و مشتریان

گوگل از داده‌ها، تحلیل‌های مکانی، محاسبات ابری و قابلیت‌های هوش مصنوعی استفاده می‌کند تا شرکا و مشتریان خود را قادر به پیشبرد اهداف پایداری کند. همچنین به اندازه‌گیری و ردیابی پیشرفت پایداری، بهینه‌سازی استفاده از منابع، کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و ایجاد یک اقتصاد چرخشی کمک می‌کند. گوگل همچنین به تغییر بخش‌های انتشار کربن مانند انرژی، حمل‌ونقل و کشاورزی کمک می‌کند. همچنین با سرمایه گذاری بر نوآوری شرکا، اکوسیستم‌هایی برای همکاری ایجاد می‌کند. گوگل در حال استفاده از هوش مصنوعی برای برخی از مهم‌ترین چالش‌های پیش روی بشریت، از جمله تخریب محیط زیست و تغییرات اقلیمی است.

همکاری با شرکا و مشتریان گوگل

مطالعه بیشتر: گزارش مسئولیت اجتماعی ۲۰۲۲ چهارمین خودرو ساز بزرگ دنیا: استلانتیس

اداره کردن کسب و کار به طور پایدار

در سال 2021، گوگل هدف  دستیابی به انتشار خالص صفر در تمام عملیات و زنجیره ارزش تا سال 2030 را تعیین کرد. برای دستیابی به این هدف، قصد دارد تا 50 درصد از انتشارات ترکیبی Scope 1، Scope 2 (مبتنی بر بازار)، و Scope 3 (در مقایسه با خط پایه سال 2019) خود را تا قبل از سال 2030 کاهش دهد، و در زمینه محیط زیست مبتنی بر فناوری سرمایه گذاری کند.

یکی از اهرم‌های کلیدی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای ناشی از عملیات، گذار به انرژی پاک است. استفاده از انرژی به دلیل نیازهای برق به ویژه در مراکز داده، سهم قابل توجهی از ردپای کربن گوگل را به همراه دارد. به همین دلیل است که در سال 2020، هدفی تعیین شد که تا سال 2030 در هر شبکه‌ای که در آن فعالیت می‌شود از جمله مراکز داده و پردیس‌های اداری، با انرژی بدون کربن اداره شوند.

هدفپیشرفت 2022
کاهش 50 درصد انتشار ترکیبی Scope 1، 2 و مطلق 3 GHG تا قبل از 2030.مجموع انتشار گازهای گلخانه ای: 10.2tCO2e میلیون (به علت تغییر در روش شناسی درصد پیشرفت گزارش نشده است)

اقدامات برجسته گوگل  2022- انرژی

✔ در مقایسه با پنج سال پیش، گوگل اکنون تقریباً سه برابر قدرت محاسباتی با همان مقدار توان الکتریکی ارائه می‌دهد.به طور متوسط، یک مرکز داده تحت مالکیت و اداره گوگل بیش از 1.5 برابر از یک مرکز داده معمولی راندمان انرژی دارد.
✔ تا سال 2022، بیش از 1.8 میلیون متر مربع از امکانات اداری Google گواهینامه LEED (پیشرو در طراحی محیطی و انرژی)را دریافت کرده است.
✔ در سال 2022، یک پردیس تمام الکتریکی (Bay View) افتتاح شد.
✔ اتوبوس‌های شاتل گوگل در منطقه خلیج تولید بیش از 10000 تن گازهای گلخانه‌ای را کاهش دادند که معادل خروج میانگین بیش از 2000 خودرو از جاده در طول یک سال است.
✔ از سال 2010 تا 2022، بیش از 80 توافقنامه امضا شد که مجموعاً حدود 10 گیگاوات ظرفیت تولید انرژی پاک را شامل می‌شود. با این قراردادها، تخمین زده می‌شود که گوگل تا سال 2040 تقریباً 10 میلیارد دلار برای خرید انرژی پاک در سطح جهان هزینه خواهد کرد.

هدفپیشرفت 2022
استفاده از انرژی بدون کربن در هر شبکه فعالیت،  24 ساعته و 7 روز هفته تا سال 203064 درصد متوسط جهانی انرژی بدون کربن در مراکز داده و دفاتر.
نقشه مصرف انرژی اداره کسب و کار گوگل

مطالعه بیشتر: گزارش پایداری شرکت سامسونگ الکترونیک در سال ۲۰۲۲

اقدامات برجسته گوگل  2022- آب

• تا پایان سال 2022، گوگل تخمین می‌زند که با 38 پروژه بازپرسازی منابع آب، ظرفیت سالانه پس از اجرای کامل  بیش از 1.3 میلیارد گالن شود.

هدفپیشرفت 2022
بازپرسازی به طور متوسط 120 درصد از حجم آب شیرین مصرفی در دفاتر و مراکز داده تا سال 2030.تا پایان سال 2022، پروژه های حوضه آبخیز قراردادی 271 میلیون گالن آب یا 6 درصد از مصرف آب شیرین سال 2022 را پر کرده است.

اقدامات برجسته گوگل  2022- چرخه انرژی

• آلومینیوم موجود در محفظه‌های گوشی Pixel 5، 6، 6 Pro، 7 و 7 Pro با 100% با مواد بازیافتی ساخته شده که باعث کاهش بیش از 35% کربن در قسمت آلومینیومی محفظه‌ها شد.
• بسته بندی Pixel 7 و 7 Pro از 99٪ مواد بدون پلاستیک استفاده می کند.
• 41درصد از پلاستیک مورد استفاده در محصولات تولید شده در سال 2022 مواد بازیافتی بودند.

هدفپیشرفت 2022
دستیابی به زباله‌های صفر در مراکز دفن زباله در مراکز داده بین المللی38 درصد از مراکز داده تحت مالکیت و مدیریت گوگل به زباله‌های صفر در دفن زباله دست یافته‌اند.
هدفپیشرفت 2022
بسته بندی محصول 100% بدون پلاستیک تا سال 2050برای محصولات جدید گوگل که در سال 2022 راه اندازی و تولید شدند، بسته بندی حداقل 96٪ بدون پلاستیک بود.

حاکمیت پایداری

هیئت مدیره مسئولیت اصلی نظارت بر بسیاری از ریسک‌های پیش روی مشاغل گوگل را به کمیته بازرسی و انطباق واگذار کرده است. کمیته بازرسی و انطباق هر گونه مواجهه با ریسک عمده، از جمله ریسک‌های پایداری، اقدامات شناسایی و نظارت را، بررسی و مدیریت می‌کند.

در سال 2022، گوگل رویکرد خود را به حاکمیت پایداری با ایجاد یک حوزه متمرکز بر پایداری، یک تیم داخلی به راهبری معاون ارشد آموزش و پایداری گوگل توسعه داد. حوزه تمرکز پایداری شامل مدیر ارشد پایداری و مدیران اجرایی از سراسر شرکت با مهارت‌های متنوع، از تیم‌هایی مانند عملیات، محصولات، امور مالی، بازاریابی، حقوقی، ارتباطات و سیاست‌گذاری و غیره است.

مدیریت ریسک

تیم مدیریت ریسک سازمانی (ERM) گوگل، مسئول شناسایی، ارزیابی و گزارش ریسک‌های مربوط به عملیات، عملکرد مالی و شهرت شرکت است. همانند ریسک‌های مالی، عملیاتی و استراتژیک، تیم ریسک‌های محیط زیستی را به عنوان بخشی از چارچوب کلی مدیریت ریسک شرکت ارزیابی می‌کند.

ریسک‌های اقلیمی

ریسک‌ها و فرصت‌های اقلیمی دارای افق‌های زمانی طولانی با عدم قطعیت زیاد در مورد چگونگی تغییر روندهای اقلیمی، سیاست‌ها و عوامل اجتماعی-اقتصادی در آینده هستند. گوگل به ایجاد ارزیابی‌های کمی و کیفی ریسک ادامه می‌دهد تا ریسک و فرصت‌های اقلیمی را شناسایی و تأثیرات مرتبط با آن‌ها را درک کند.

در سال 2020، گوگل ارزیابی ریسک اقلیمی را انجام داد که شامل تجزیه و تحلیل سناریوهای اقلیمی با انتشار کم و زیاد بود. این ارزیابی تأثیر سیل، تنش آبی، گرمای شدید و آتش‌سوزی‌های جنگلی را در ۲۶ سایت اداری و ۲۳ مرکز داده مدل‌سازی کرد. نتیجه کلیدی این تحلیل سناریو این بود که افزایش قرار گرفتن در معرض گرمای شدید و سیل بر بسیاری از دفاتر جهانی و مراکز داده گوگل در اوایل سال 2030، اگر نه زودتر، تأثیر خواهد گذاشت. این نتایج هنگام برنامه ریزی استراتژی توسعه کلی گوگل در نظر گرفته می‌شود.

در سال 2022، گوگل تلاش‌های خود را افزایش داد تا فرآیند ارزیابی ریسک اقلیمی خود را با توصیه‌های گروه ویژه اطلاعات مالی مرتبط با آب و هوا (TCFD) هماهنگ کند. همچنین در همین سال، ریسک‌ها و فرصت‌های مرتبط با آب و هوا در سه افق زمانی کوتاه مدت (تا سال 2030)، میان مدت (تا سال 2040) و بلند مدت (تا سال 2050) – برای ریسک های مالی، عملیاتی، قانونی و استراتژیک مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

مطالعه بیشتر: گزارش پایداری شرکت سونی در سال ۲۰۲۲

تعامل با ذی نفعان -ندای توسعه

تعامل با ذی‌نفعان

ذی‌نفعان گوگل شامل گروه متنوعی از افراد و سازمان‌ها است. این ذی‌نفعان را می توان به چند گروه دسته بندی کرد:

کارمندان: گوگل با میزبانی رویدادهایی مانند روز زمین، سازماندهی گفتگوهای راهبران فکری، ارائه دسترسی به دوره‌های آنلاین پایداری و تشویق تمرکز حداقل 20 درصدی پروژه ها بر پایداری، فرصت‌هایی را برای کارمندان خود فراهم می‌کند تا در مسائل محیط زیستی شرکت کنند. همچنین از طریق خبرنامه‌های داخلی و کمپین‌های آموزشی، یادگیری و آگاهی کارکنان را ارتقا می‌دهد.

• تامین کنندگان: گوگل یک برنامه مسئولیت تأمین‌کننده دارد تا یک زنجیره تأمین چرخشی با مصرف انرژی کم کربن ایجاد کند. برای بهبود عملکرد محیط زیستی و ادغام اصول پایداری مانند فراگیر بودن، انعطاف پذیری اقلیمی، نظارت بر آب و طراحی چرخشی، با تامین کنندگان همکاری نزدیکی دارد. گوگل از تأمین‌کنندگان انتظار دارد که با کد رفتاری تأمین‌کننده‌اش مطابقت داشته باشند.

سیاست گذاران: گوگل با سیاستگذاران در تعامل است تا دیدگاه‌های آن‌ها را بهتر درک کند و  استراتژی‌های محیط زیستی را به اشتراک بگذارد. این تعامل به گوگل کمک می‌کند رویکرد خود را به مسائل محیط زیستی با چارچوب‌های نظارتی هماهنگ کند و خط‌مشی‌های خود را به گونه‌ای شکل دهد که در راستای ارتقای پایداری باشند.

سازمان‌های غیردولتی: گوگل فعالانه با سازمان‌های غیردولتی همکاری می‌کند و به دنبال نظرات آن‌ها برای اطلاع‌رسانی تصمیمات تجاری خود است. تعامل با سازمان‌های غیردولتی به گوگل کمک می‌کند تا به دیدگاه‌های بیرونی دسترسی پیدا کند.

مشتریان، محققان و دانشگاهیان: گوگل با مشتریان، محققان و دانشگاهیان همکاری دارد تا گفت‌وگوی دوطرفه را تقویت کند، راه حل‌های پایدار ایجاد کند، دانش را به اشتراک بگذارد و به چالش‌های محیط زیستی رسیدگی کند.

مطالعه بیشتر: اطمینان از انطباق با الزامات افشای ESG: نکاتی برای گزارش دهی مؤثر پایداری

روش‌شناسی و تضمین

گوگل ادعا دارد همه مقادیر گزارش شده بهترین داده‌های موجود در زمان انتشار را نشان می‌دهند. در مواردی که داده‌های واقعی در دسترس نیست، ممکن است از تخمین‌ استفاده کرده باشد. همه داده‌های زیست‌محیطی یافت شده در این گزارش مشمول عدم قطعیت‌های اندازه‌گیری هستند که ناشی از محدودیت‌های ذاتی در ماهیت و روش‌های مورد استفاده برای تعیین چنین داده‌هایی است. انتخاب تکنیک‌های اندازه‌گیری متفاوت اما قابل قبول می‌تواند به اندازه‌گیری‌های متفاوتی منجر شود. دقت تکنیک‌های مختلف اندازه‌گیری نیز ممکن است متفاوت باشد. 

گوگل تضمین محدود خارجی (شخص ثالث) را از یک حسابرس مستقل برای داده های محیط زیستی دریافت کرده است. Ernst & Young LLP این معیارها را برای سال مالی منتهی به 31 دسامبر 2022 بررسی کرده است. برای مطالعه بیشتر و دانلود این گزارش به صفحه پایداری گوگل مراجعه کنید.

تیم ندای توسعه
در تاریخ 29 شهریور 1402
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.