گزارش پایداری شرکت سونی در سال 2022
گزارش پایداری شرکت سونی در سال 2022
زمان مطالعه: 8 دقیقه

گزارش پایداری شرکت سونی در سال 2022

سونی به عنوان یک راهبر جهانی در زمینه‌های سرگرمی و فناوری مسئولیت خود را برای کمک به توسعه پایدار جامعه و کره زمین به رسمیت می‌شناسد و از طریق فعالیت‌های تجاری به مسائل مختلف اجتماعی و زیست محیطی رسیدگی می‌کند.

سونی در گزارش پایداری سال 2022، گزارش جامع و مفصلی از اطلاعات غیرمالی خود، مانند سیاست‌ها، استراتژی‌ها، ابتکارات و عملکرد پایداری ارائه می‌کند. این گزارش موضوعاتی از جمله: پایداری، محیط زیست، کارکنان، حقوق بشر، زنجیره تامین، خدمات، مشارکت اجتماعی، اخلاق، انطباق و حاکمیت شرکتی را پوشش می‌دهد. گزارش پایداری سونی در سال 2022 منبع اطلاعاتی ارزشمندی درباره تلاش‌ها و دستاوردهای پایداری این شرکت است. این گزارش نشان دهنده تعهد سونی به شفافیت و پاسخگویی به ذی‌نفعان است.

این وظیفه اصلی شرکتی سونی در قبال جامعه است که به دنبال افزایش ارزش شرکتی خود از طریق نوآوری و شیوه‌های تجاری صحیح و کمک به توسعه یک جامعه پایدار باشد.
معاورن ارشد اجرایی، افسر مسئول پایداری شرکت گروه سونی
شیرو کامبه

بررسی اجمالی و هدف از آنالیز متریالیتی

ذی‌نفعان سونی انتظار دارند تا شرکت نسبت به مسائل اجتماعی و محیط زیستی موضع قاطع و عملگرا داشته باشد. سونی در پاسخ به این انتظارات و تغییرات مختلف اجتماعی و محیطی، در سال 2022 موضوعات مهم پایداری را برای همه کسب‌وکارهای زیر مجموعه شناسایی و بررسی کرد. در این راستا، سونی خلاقیت و تکنولوژی را به عنوان دو عامل اصلی خلق ارزش و تنوع کارمندان و کسب‌وکارها را به عنوان دو عامل حمایت کننده در نظر گرفت و ماتریس متریالیتی را با رویکرد «مسائل پایداری که برای خلق ارزش سونی حائز اهمیت و تعیین کننده هستند» تعریف کرد. سونی با در نظر گرفتن رویدادهای بلندمدت اجتماعی و نظرات مختلف ذ‌‌ی‌نفعان، به این مسائل پاسخ داد.

فرآیند ارزیابی متریالیتی

فرایند ارزیابی متریالیتی سونی به 3 مرحله اصلی تقسیم بندی می‌شود:

مرحله 1: شناسایی و طبقه بندی موضوعات

بر اساس اطلاعات و اسناد داخلی و خارجی، سونی موضوعات متریالیتی مرتبط با اهمیت بالا را انتخاب کرده است. منابع مورد استفاده شامل استانداردهای گزارشگری پایداری جهانی (GRI) و استانداردهای هیئت استانداردهای حسابداری پایداری (SASB)، استاندارد بین‌المللی ISO 26000 برای مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها، و اهداف توسعه پایدار (SDGs) هستند.

مرحله 2: ارزیابی موضوعات از دیدگاه سونی و ذی‌نفعان آن

موضوعات شناسایی و طبقه‌بندی شده در مرحله 1 از دیدگاه سونی و ذی‌نفعان  ارزیابی می‌شود. مدیران ارشد سونی هر موضوع را از زاویه تاثیر مثبت یا منفی میان مدت تا بلندمدت بر خلق ارزش ارزیابی می‌کنند تا اهمیت هر موضوع از دیدگاه شرکت تعیین شود. ارزیابی اهمیت هر موضوع از دیدگاه ذ‌ی‌نفعان بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط سازمان‌های غیر دولتی، سرمایه گذاران، آژانس‌های رتبه بندی ESG، رسانه‌های جمعی و سایر منابع انجام شده است.

مرحله 3: تعیین مهمترین موضوعات

مهمترین موضوعات پس از بررسی توسط مدیریت و هیئت مدیره بر اساس ارزیابی انجام شده در مرحله 2 مشخص می‌شود.

نتایج تجزیه و تحلیل

تغییرات آب و هوا، تنوع، برابری و شمول، احترام به حقوق بشر و فناوری برای پایداری مهم‌ترین مسائل شناسایی شده در ارزیابی متریالیتی سونی هستند. بر همین اساس گزارش پایداری سونی در سال 2022 به هشت دسته طبقه بندی شده است: محیط زیست، کارکنان، احترام به حقوق بشر، زنجیره تامین مسئولانه، کیفیت و خدمات مشتری، مشارکت جامعه، اخلاق و انطباق، و حاکمیت شرکتی.

نتایج تجزیه و تحلیل متریالیتی سونی-ندای توسعه

مشارکت ذینفعان

سونی اذعان دارد که با پرداختن به مسائلی که مورد توجه بسیاری از ذی‌نفعان است، بنیان عملیاتی خود را تقویت می‌کند که به نوبه خود برای فعالیت‌های تجاری و دستیابی به رشد پایدار حیاتی است. سونی در تلاش است تا با تعهد به مسئولیت‌پذیری کسب‌وکار و تعامل با ذی‌نفعان، اعتماد همه ‌ذی‌نفعان را جلب کند.

ذی‌نفعان اصلی سونی شامل: مشتریان، سهامداران، شرکای تجاری، کارکنان، جوامع محلی، محیط زیست جهانی، NGO‌ها، NPO‌ها و سایر سازمان‌ها است.

مطالعه بیشتر: ماتریس ارزیابی ریسک و اهمیت آن چیست؟ راهنمای گام به گام

اهداف توسعه پایدار و همکاری‌های شرکت سونی

سونی معتقد است که سبد تجاری متنوع آن با اهداف 17 گانه توسعه پایدار بسیار مرتبط است و از طریق فناوری‌ها، محصولات، خدمات و ….در دستیابی به SDG ها مشارکت دارد.

کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای، استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر، و توسعه محصولات و خدمات با انرژی بهینهSDGs goal 13SDGs goal 7
ترویج تنوع، شمول، و توانمندسازی کارکنان خود، به ویژه زنان، و فراهم کردن شرایط کاری مناسب و فرصت‌هایی برای توسعه مهارت‌هاSDGs goal 8SDGs goal 5
احترام به حقوق بشر، پیشبرد عدالت اجتماعی، حذف تبعیض و تضمین رفتار تجاری اخلاقی در سراسر زنجیره ارزشSDGs goal 16SDGs goal 10
حمایت از آموزش، فرهنگ، هنر، و امدادرسانی به بلایای طبیعی در جوامع مختلف و همکاری با شرکای خارجی برای ایجاد تأثیر اجتماعی مثبتSDGs goal 16SDGs goal 4
کاهش ردپای محیط زیستی، استفاده از مواد بازیافتی، مدیریت آب و زباله، و جمع آوری و بازیافت محصولات از بازارSDGs goal 12

ارزیابی و رسمیت خارجی

سونی به خاطر تلاش‌های مستمر برای بهبود پایداری، از سوی نهادهای معتبر ارزیابی ESG در سراسر دنیا، امتیاز بالایی کسب کرده است. برخی جوایز این شرکت در سال مالی 2021 عبارتند از:

نام جایزهاعطا شده توسطتاریخ
چالش الکترونیکی مدیریت مواد پایدارآژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحدهمارس 2022
اخلاقی ترین شرکت‌های جهان 2021موسسه اتیسفر (ایالات متحده آمریکا)مارس 2022
جوایز بسته بندی مصرف کننده آسیا 2021فدراسیون بسته بندی آسیایی (APF)فوریه 2022
جوایز جهانی استار 2022 (الکترونیک)سازمان جهانی بسته بندی (WPO)فوریه 2022
شاخص برابری شرکتی 2022بنیاد کمپین حقوق بشر (ایالات متحده آمریکا)فوریه 2022
جایزه نخست وزیر در صنعت برای حفاظت از کیفیت محیط زیستوزارت کار تایلنددسامبر 2021
جایزه بسته بندی تجهیزات الکتریکی، مسابقه بسته بندی ژاپن 2021موسسه بسته بندی ژاپن (JPI)آگوست 2021

بررسی اجمالی تاثیرات زیست محیطی سونی

در گزارش پایداری سونی در سال 2022  تأثیرات سونی بر محیط زیست در کل چرخه فعالیت‌های تجاری، از جمله انرژی و منابع مورد استفاده در فعالیت های تجاری، انرژی مصرف شده توسط محصولات سونی در هنگام استفاده توسط مشتریان، بازیافت و دفع محصولات نمایش داده شده است.

سونی میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای تامین کنندگان اصلی قطعات و پیمانکاران تولیدی خود را تعیین کرده است. علاوه بر این، بر اساس سطح انتشار شناسایی شده، انتشار گازهای گلخانه‌ای در کل زنجیره ارزش خود را تخمین زده است. میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای از زنجیره ارزش کلی سونی در سال مالی 2021 تقریباً 17.36 میلیون تن برآورد شده است. بیشترین حجم انتشار، تقریباً 10.73 میلیون تن، از انرژی مصرف شده در طول استفاده از محصول بود.

برای نمونه نرخ استفاده از انرژی تجدید پذیر شرکت سونی را در ادامه مشاهده می‌کنید.

سال مالیمصرف برق (kWh)انرژی های تجدیدپذیر(برق)(kWh)نرخ برق تجدیدپذیر (%)
20202,344,281,254155,429,1586.6
20212,439,166,941356,678,89714.6


مطالعه بیشتر: گزارش پایداری شرکت خودروسازی هیوندای در سال ۲۰۲۲

کارکنان سونی-ندای توسعه

کارکنان

سونی بر این باور است که درآمد قوی با فراهم کردن یک محیط کار دوستانه که در آن همه کارکنان با پتانسیل کامل خود فعالیت کنند، حفظ می‌شود و بر اساس این چشم انداز سلامت کارکنان و تعادل بین کار و زندگی را برای ایجاد نوآوری و حفظ درآمدهای قوی ضروری می‌داند.

هر یک از کارکنان گروه سونی در رشد پایدار شرکت نقش دارند. سونی به عنوان بخشی از تعهد خود به تنوع، برابری و شمول، مسئولیت مهمی در ایجاد محیط های کاری فراگیر با شرایط کاری جذاب دارد.

روش‌های کاری در شرکت سونی کارکنان را قادر می‌سازد تا از استعدادهای خود حداکثر استفاده را ببرند و در عین حال مسئولیت‌های کاری و زندگی شخصی خود را متعادل کنند. پروژه اصلاح سبک کاری سونی در سال 2017 در ژاپن راه‌اندازی شد. سال گذشته، کارمندان شرکت سونی به طور متوسط 14.8 روز و کارمندان گروه سونی در ژاپن به طور متوسط 13.2 روز مرخصی با حقوق استفاده کردند که بالاتر از میانگین عمومی است.

منطق متریالیتی

سونی از زمان تاسیس به دنبال پیشگامی در توسعه فناوری و ارائه ارزش جدید برای مردم در همه جا بوده است. به همین دلیل سونی کارکنان خود را مهم‌ترین منابع مدیریتی می‌داند. سونی متعهد به افزایش مشارکت کارکنان، با استفاده حداکثری از قدرت، مهارت‌ها، توانایی‌ها و خلاقیت افراد مختلف است. سونی به دنبال ارتقای پایدار استعدادها و قابلیت‌های سازمانی خود است تا عملکرد کلی کسب و کار خود را بهبود بخشد.

رویکرد پایه

سونی از زمان تأسیس به کارمندان نه به عنوان یک گروه، بلکه به عنوان یک فرد نگاه کرده است. سونی به استقلال هر فرد و اشتیاق آن‌ها برای مقابله با چالش‌ها احترام می‌گذارد و فرهنگ شرکتی را گرامی می‌دارد که شرکت و کارمندان را در شرایط مساوی قرار می‌دهد. این شرکت به دنبال به حداکثر رساندن ارزشی است که هر یک از کارمندان با استعداد خود ایجاد می‌کنند که در نتیجه باعث ایجاد ارزش پایدار در گروه سونی می‌شود.

سیستم

مسائل متریالیتی مربوط به کارکنان در جلسات در سطح گروه و کمیته‌های منابع انسانی برای هر بخش تجاری مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد. کمیته تنوع مستقیماً به مدیر عامل در مورد تنوع، برابری و شمول گزارش می‌دهد.

سونی همچنین ساختارهایی را برای کارمندان در نظر گرفته تا در مورد طیف گسترده‌ای از مسائل از جمله مسائل حقوق بشر، ریسک‌های حقوق بشر، تعادل بین کار و زندگی و نگرانی‌های مشاوره دهند.

نگاه به آینده

گروه سونی با تمرکز بر تنوع، برابری و شمول، توسعه استعدادها و مشارکت، به ارائه شرایط کاری که به سلامت و ایمنی کارکنان کمک می‌کند، به عنوان بخشی از تلاش‌های خود برای دستیابی به رشد پایدار و ایجاد ارزش اجتماعی ادامه خواهد داد. سونی فرصت‌هایی را برای کارمندان فراهم می‌کند تا قدرت، مهارت‌ها، توانایی‌ها و خلاقیت فردی خود را بهبود بخشند.

مطالعه بیشتر: گزارش پایداری شرکت سامسونگ الکترونیک در سال ۲۰۲۲

بیانیه تضمین مستقل سونی -ندای توسعه

بیانیه تضمین مستقل

سونی از سال مالی 2001 تضمین مستقل برای اطمینان از اعتبار داده‌های گزارش شده و بهبود مستمر مدیریت زیست محیطی خود دریافت کرده است. از سال مالی 2003، سونی به دنبال تأیید مستقل از گروه Bureau Veritas (BV)، سازمان حسابرسی خارجی برای سیستم مدیریت زیست محیطی جهانی گروه سونی است. در سال مالی 2021، گروه BV تأیید مستقلی از قابلیت اطمینان فرآیندهای جمع‌آوری داده‌ها و گزارش‌دهی، و همچنین صحت و تناسب نتایج حاصل از این داده‌ها در سایت‌های تولید، سایت‌های غیر تولیدی، سایت‌های طراحی و دفتر مرکزی سونی ارائه داده است.

مطالعه بیشتر: گزارش پایداری شرک شل پی‌ال‌سی در سال ۲۰۲۲ (شرکت نفت‌وگاز بریتانیایی)

عضویت در خبرنامه

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *