کارآفرینان زن در استارت آپ های اجتماعی و محیط زیستی: فرصت ها و چالش ها
دسترسی به سرمایه چالش اصلی است که کارآفرینان زن با آن مواجه هستند. با شواهدی که نشان می دهد بانک ها علیه آنها تبعیض قائل می شوند.
در سال 2017، تنها 2 درصد از سرمایه گذاری خطرپذیر در ایالات متحده به استارت آپ هایی اختصاص یافت که تماماً توسط زنان تأسیس شده بودند.
در مبارزه مقابل تغییرات آب و هوا، کارآفرینی و نوآوری – معروف به “تکنولوژی آب و هوا” – ضروری است. زنان در مقایسه با مردان بیشتر تحت تاثیر تغییرات آب و هوایی قرار می گیرند، و با این حال تکنولوژی آب و هوا یکی زمینه ی مردانه است. در کانادا، از هر 10 بنیانگذار کسب و کار فناوری آب و هوا، تنها یک نفر زن هستند و تنها 19 درصد استارتاپ های فناوری آب و هوا حداقل یک مؤسس زن دارند. وقتی نوبت به ایجاد راه حل های اقلیمی می رسد، دیدگاه زنانه به شدت کم است.
سرمایه گذاری بر روی کارآفرینان زن بازدهی بالاتری را برای کل جامعه ایجاد می کند، زیرا زنان بیشتر از مردان درآمد خود را در خانواده خود سرمایه گذاری می کنند. و از آنجایی که مشاغلی که توسط زنان تأسیس شدهاند، 2.5 برابر بیشتر از مشاغل مردانه استخدام میکنند، توانمندسازی کارآفرینان زن نیز به این معنی است که زنان بیشتری میتوانند به فرصتهای شغلی دسترسی داشته باشند. اگر زنان می توانستند به پست های رهبری در این زمینه دست یابند، به ثروت آفرینی و کاهش شکاف ثروت جنسیتی کمک می شد.
مطالعه بیشتر : مسئولیت اجتماعی سازمان ها و سند CSR چیست و چه تاثیری بر کسب و کار شرکتها دارد؟
چالش هایی که کارآفرینان زن با آن ها مواجه می شوند
دسترسی به سرمایه چالش اصلی است که کارآفرینان زن با آن مواجه هستند. با شواهدی که نشان می دهد بانک ها علیه آنها تبعیض قائل می شوند. در سال 2017، تنها 2 درصد از سرمایه گذاری خطرپذیر در ایالات متحده به استارت آپ هایی اختصاص یافت که تماماً توسط زنان تأسیس شده بودند.
زنان با مشکلات دیگری نیز روبرو هستند. در آسیا و اقیانوسیه، مطالعات نشان داده است که زنان تقریباً چهار برابر بیشتر از مردان کارهای مراقبتی بدون دستمزد را انجام میدهند، به این معنی که زمان و انرژی کمتری برای مهارتآموزی، ساعات کاری اضافی و شبکهسازی دارند. گرینتک همچنین مبتنی بر STEM است و بخشهای STEM تحت تسلط مردان است و تنها 5 درصد از موقعیتهای رهبری در بخش فناوری بریتانیا در اختیار زنان است.
مشکل از سطح تحصیلات شروع می شود و تنها 3 درصد از زنان در انگلستان می گویند که شغل در زمینه فناوری اولین انتخاب آنهاست. فقدان الگوهای نقش زن نیز مانعی برای کارآفرینان جوان فناوری سبز است.
چگونه می توانیم به نابرابری جنسیتی در کارآفرینی آب و هوایی رسیدگی کنیم؟
- انکوباتورها و شتاب دهنده ها
- تلاش برای استخدام زنان در بخش های فناوری و سبز
- تلاش برای انتصاب زنان بیشتر در هیئت مدیره شرکت های سرمایه گذاری خطرپذیر و بانک ها
مطالعه بیشتر : توسعه پایدار و اهداف ۱۷ گانه آن چیست و چه اهمیتی دارند؟
TALAL RAFI
Global consultant
منبع:greenbiz