(کنفرانس گلاسکو) به چه نتایجی رسید؟Cop26زمان مطالعه: 2 دقیقه

(کنفرانس گلاسکو) به چه نتایجی رسید؟Cop26

پس از جلسات مذاکره ماراتن مانند در گلاسکو، توافقاتی در COP26 انجام شد و پیمان جدید آب و هوایی گلاسکو را تشکیل داد. متن همچنین خواستار بازنگری کوتاه مدت و تقویت اهداف موقت آب و هوایی کشورها و افزایش کمک های مالی به منظور مبارزه با چالش های اقلیمی به کشورهای در حال توسعه است. الوک شارما، ریاست COP26 خاطرنشان کرد که برخی کشورها از اینکه زبان قوی تر و الزام آورتری به توافق نهایی راه پیدا نکرده است، عمیقاً ناامید خواهند شد. او در بیانیه پایانی احساسی خود خاطرنشان کرد که در حالی که معتقد است کنفرانس موفق شده است هدف محدود کردن افزایش دمای جهانی را به 1.5 درجه زنده نگه دارد، اما این پیروزی را “شکننده ” توصیف کرد.

نکات مهم این توافق عبارتند از:

سوخت های فسیلی.

COP بود، هرچند این زبان از چیزی که بسیاری به آن امید می رفت ضعیف تر است، با این وجود متن نهایی این پیمان از طرف‌ها می‌خواهد تا تلاش‌ها را برای کاهش تدریجی استفاده از زغال‌سنگ و یارانه‌های ناکارآمد سوخت‌های فسیلی تسریع کنند، حذف اصطلاح “خروج تدریجی” در آخرین لحظه به دلیل اعتراض هند و چین، و کاهش قابل توجه تمرکز متن نسبت به پیش نویس اولیه برای “تسریع در حذف تدریجی زغال سنگ و یارانه برای سوخت های فسیلی” از دیگر نکات مهم این بخش بود.

امور مالی اقلیمی(آب و هوایی).

توافقنامه پاریس در سال 2015 از کشورهای توسعه‌یافته خواسته بود تا تا سال 2020 سالانه حداقل 100 میلیارد دلار کمک مالی برای آب و هوا از کشورهای در حال توسعه تخصیص دهند. این کنفرانس شاهد افزایش قابل توجهی در تعهدات مالی آب و هوایی  بود و خواستار پرداخت کامل بودجه 100 میلیارد دلاری سالانه تا سال 2025 شد و بر نیاز به شفافیت در این خصوص تاکید کرد. همچنین از کشورها خواسته می‌شود که «حداقل تأمین مالی جمعی خود برای سازگاری با آب و هوا» را به کشورهای در حال توسعه دو برابر کنند و به 40 میلیارد دلار در سال برسانند.

نیاز به اعلام اهداف کوتاه مدت تر آب و هوایی در ارتباط با صفر خالص کربن

هر چند در دو سال گذشته شاهد افزایش چشمگیر تمایل  کشورهایی بوده ایم که اعلام نمودند  به دستیابی به انتشار خالص صفر پایبند هستند، به طوری که 80 درصد از انتشار جهانی در حال حاضر تحت این اهداف بلندمدت پوشش داده شده است. با این حال، مطالعات تحقیقاتی متعدد نشان داده است که سیاست‌های فعلی و اهداف کوتاه‌مدت با اهداف کلی توافق پاریس برای محدود کردن افزایش دما همسو نیستند. اینپیمان از کشورها می‌خواهد که اهداف انتشار گازهای گلخانه‌ای 2030 یا مشارکت‌های تعیین‌شده ملی (NDC) خود را در سال آینده بازبینی و تقویت کنند.

بازارهای کربن

شش سال پس از اعلام “ماده 6” توافقنامه پاریس، یک دستورالعمل برای بازارهای کربن در  کنفرانس گلاسکو و COP26 ایجاد شد که با ارائه یک چارچوب استوار و شفاف، گام مهمی در توسعه بازار نوظهور عظیم اعتبارات کربنی به منظور پیاده سازی  چارچوب های گذار به صفر خالص کربن  است.

برای مطالعه بیشتر : توسعه پایدار و اهداف ۱۷ گانه آن چیست و چه اهمیتی دارند؟

mark segal

Mark Segal

 

منبع:esgtoday

تیم ندای توسعه
در تاریخ 30 آبان 1400
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.